JOJA- Woordenboek

<<terug

Plasseks

Plasseks is al een heel oud gebruik, ook in de sm wereld.
Reeds in de middeleeuwen werden misdadigers gestraft door ze op de grond vast te nagelen en te laten beplassen door de bevolking.
In deze tijd komt dat minder voor gelukkig.
Plasseks wordt nu slechts nog toegepast ter vreugde van alle partijen (hoewel).
Bij plasseks plast men op of in een ander, dat kan zijn over het hele lichaam dan wel specifieke delen zoals genitaliën, mond, oren, anus of borsten etc.
Plasseks wordt zowel door mannen als vrouwen gedaan. In de sm wereld komt het voor dat de onderdanige wordt beplast door de dominant of ( in opdracht) door andere onderdanigen. Het spelen met plas schept veel vreugde voor de liefhebbers en is op zich vrij onschuldig. Wel kan het daadwerkelijk drinken van urine, zeker van een ander, soms een gezondheids risico met zich meebrengen. Bij gebruik van (veel) medicijnen zullen sporen van deze stoffen in de urine terug te vinden (proeven) zijn. Daarnaast moet met waken voor plas spelletjes met onbekenden, ziekten kunnen gemakkelijk worden overgebracht.
Watersport, vaak verward met plasseks is een andere benadering en heeft meer te maken met het graag in de broek plassen, zie hiervoor bij
'watersport'.
Zie ook bij
'golden shower'.