Wie zijn wij?


Eigenlijk staat de naam verkeerd, tenminste naar SM begrippen.
Want JOJA staat voor Jolanda en Jan, waarvan Jan de Dom is en jolanda de sub/slavin.

Omdat het opzetten van deze site (1995) gedaan is uit idealistische overtuigingen, waarbij we graag de sfeer rond het SM gebeuren wat positief wilden beïnvloeden, en we vanuit onze relatie de site zijn begonnen, hebben we gekozen voor een naam die onze namen in zich bergt maar waarbij we niet wilden dat de naam verschil in 'stand' aangaf. En omdat JOJA mooier klinkt dan andersom, kozen we voor deze naam. Bovendien zijn we in onze 'normale' relatie volkomen elkaars gelijke.

Misschien fijn om te weten:

Ik (Jan) heb al vanaf mijn 20ste belangstelling voor SM, jolanda, in het spel dus de sub (slavin), heb ik ontmoet in de tweede helft van de tachtiger jaren en we hadden toen beide veel belangstelling voor het SM gebeuren. Jaren hebben we dat ook actief uitgeoefend, en niet zo zachtjes ook. Ik was vroeger niet een echte Dom, maar ook geen sub, een swiths ( heel even) dus. Naar mate we verder gingen in het spel, nu dus wel zo'n 25 jaar geleden, hebben we onze plaats gevonden. Maar in die tijd zijn er ook vervelende dingen met gezondheid en familie geweest waardoor het sm gebeuren op een heel laag pitje kwam te staan. Gelukkig zijn de problemen grotendeels weggeëbd en sinds een aantal jaren hebben we de draad weer opgevat. We zijn actiever dan ooit geworden en weten het nu heel zeker; sm kan niet meer uit ons leven worden weggenomen. Ondertussen zijn onze plaatsen heel duidelijk: Ik ben de dominant en jolanda de onderdanige.
Als slavin is jolanda een ideale partner, je moet dat niet tegen ze zeggen natuurlijk want voor je het weet gaat ze weer naast haar schoenen lopen, maar toch als ik eerlijk ben, en dat mag ook best wel eens, jolanda is een geweldige partner in zowel het gewone als wel in het sm leven! We mogen ons gelukkig voelen bij deze omstandigheden, want niet iedereen heeft het geluk een levenspartner te hebben die de zelfde SM gevoelens heeft dan jij.
Onze leeftijden op dit moment: Jan 70, jo 62 jaar. (2017)

Vierentwintig uur SM dus?

Nee, het zou voor velen een wens kunnen zijn, voor ons niet dus. We hebben een heel druk sociaal leven en bovendien helemaal niet de behoefte om een sm spel te koppelen aan een 24/7 wens. We ,,spelen'' het wel eens een hele dag, of een dagdeel tussendoor, maar meestal is het een gebeuren dat plaats vindt als de tijd er rijp voor is. En dat is best heel vaak, want er gaat bijna geen dag voorbij zonder onze rol even te hebben gespeeld.

Tegenwoordig vindt je ons ook regelmatig op de chatbox, dat was vroeger een heel stuk minder. Zelf heb ik er in het verleden wel zo nu en dan opgezeten maar vaak onder verschillende namen. Niet omdat ik iets te verbergen had maar ik had eigenlijk niet zoveel belangstelling voor chatten. Dat is wel een beetje veranderd want zoals de meeste wel weten zijn we de laatste tijd, zo'n 18 jaar ongeveer, behoorlijk online.

Mijn  slavin is ook chatster geworden en houdt erg van een intens en soms knoerhard spel. Ze is uit op straf en dat lukt haar wonderwel ook steeds. We hebben door het chatten een heleboel mensen leren kennen, ook in het echt. Omdat we zoveel mogelijk uit onze sm relatie willen halen zijn we heel actief geworden met de omgang met anderen. Nee denk nu niet dat we meteen in een rollenspel met anderen duiken, dat kan ook wel gebeuren maar er over praten en elkaar lekker opzwepen is vaak net zo leuk. Natuurlijk zal er best een tijd komen dat jolanda eens de sterke kracht van iemand anders ervaart, maar zoals het hoort bij subjes, dat merkt ze dan vanzelf. Doordat we inmiddels zo'n 10  jaar geleden zijn begonnen met meetings, ontmoeten we ook nog eens elke maand mensen met gelijke interesses. Wellicht zien we jou vroeg of laat ook wel eens in onze sfeervolle meetingruimte.

We hopen dus gewoon dat we met jullie, die dit dus zit te lezen, via de chat of gewoon via de JOJA site een leuke sm- relatie kunnen hebben. SM is voor ons geen levensstijl, maar wel een deel van ons leven, en een schakel daarin, die onontbeerlijk lijkt voor een heel fijn bestaan dat we onszelf hebben toebedacht.

Mr.Jan en jolanda
 

Iets over onze opvattingen
 

LET OP!
Op alle tekst op deze pagina is een copyright van toepassing
Mocht je elders, deze of bijzonder gelijkende teksten, aantreffen, geef het dan aan ons door.
Al onze teksten zijn voorzien van een 'Writingsafe' code waardoor de authenticiteit te achterhalen is, ook na overschrijven of wijzigingen. 
Het is niet toegestaan teksten van deze site over te nemen zonder schriftelijke toestemming.

Deze pagina hoort bij www.joja-sm.nl