Ingezonden mei 1999 ( volledige versie )

Ontgroenen

In militaire dienst heb ik een nare ervaring meegemaakt met het ontgroenen, achteraf was het volgens mij puur SM wat wij ervaren hebben.

Wij zijn naar de disco geweest met alle kamer genoten en hadden behoorlijk bier gedronken. Na terug komst was het behoorlijk onrustig in de slaapzalen van de kazerne. Dat gebeurde wel vaker, maar ik ging toch naar bed. Na een tijdje werd ik wakker van het onrustige gedoe in de slaapzaal en vroeg wat er gaande was, inwijding van soldaten.

Tot mijn verbazing zag ik dat een kamergenoot allemaal tandpasta en schoenpoets op zijn gezicht en onderbroek had zitten. Een andere kamergenoot zat op zijn knieën in zijn pyjamabroek op twee tafels midden in de slaapzaal, met de handen op de rug. Ik plaatste een opmerkingen van wat voor een onzin dit was, waarop een ander zij van jij krijgt ook nog wel een beurt. Ik wou de slaapkamer verlaten om naar het toilet te gaan, want ik moest nodig plassen.

Een aanvoerder zij dat niemand de slaapkamer zonder zijn toestemming mocht verlaten. Ik gaf te kennen dat ik moest plassen, dan heb jij gewoon pech, plas maar uit het raam. Een andere kamergenoten lag ook nog in bed, maar hij plaatste ook een opmerking. Een van de vier knapen ging naar hem en trok de deken van zijn het bed. De jongen sprong uit zijn vel en deelde rake klappen uit, waarop hij werd vastgegrepen door enkele aanvoerders. Hij werd op het bed gegooid en werd met een laken vastgebonden over zijn buik en middel. Toen plaatsten zij het bed rechtop tegen de muur en wel zo dat de persoon met het hoofd naar beneden hing. Maar door deze stand en het gewicht van het lichaam zakte het naar beneden, tot het gevolg dat zijn pyjamabroek bleef hangen achter het laken waar hij mee vastgebonden was.

Het resultaat was dat op zeker moment het onderlichaam bijna ontkleed was, dit wisten de personen die ons kwetsten. De persoon begon hevig tegen te stribbelen om te voorkomen dat hij in zijn blootje kwam hangen. Maar hij kon dat niet voorkomen omdat een van de aanvoerders hem een por in zijn zij gaf. Doordat hij flink reageerde en in elkaar kromp schoot hij gedeeltelijk onder het laken door.

Met zijn hoofd kwam hij op de vloer rusten anders lag hij op de grond. Hij hing dus letterlijk met zijn pyjamabroek van zijn lichaam gestroopt en kon geen kant op. Dat was duidelijk de bedoeling van de mannen want nu konden zij uitspoken wat zij van plan waren, dat bleek achteraf. Want zij brachten met een harde kwast bruine schoenpoets aan op zijn onderbuik en zijn geslachtdeel werd ingesmeerd.

Zij lieten het bed weer zakken en zeiden tegen de persoon, dat hij zijn broek beter moest aantrekken. Dat kan toch niet want ik lig nog vastgebonden, dan doen wij het wel. Zij liepen weg van zijn bed en liepen naar mijn richting en vroegen of ik het leuk vond, het is grote onzin om mensen zo te vernederen was mijn antwoord.

Een van hen trok met geweld het laken van mijn bed waarop ik dus open en bloot lag voor iedereen. Het is behoorlijk vernederend om zo te moeten liggen. Zij vonden het vreemd dat ik alleen in een onderbroek lag te slapen, daar is toch niets mis mee of wel dan, was mijn antwoord.

Zij zouden daar verandering in brengen want volgens hen mocht dat niet volgens de regels van de slaapzaal, mij volkomen onbekend. Zij gingen terug naar het bed waar de persoon nog vastgebonden lag en maakten hem los. Gelijk pakten twee mannen hem beet en trokken zijn pyjamabroek omhoog, begonnen te wrijven over zijn onderlichaam en geslachtsdeel. Wij moesten allen voor het bed gaan staan voor inspectie.

Dat ging nogal ingewikkeld want achter elk persoon die voor het bed stond ging iemand achter de persoon staan. Wij moesten onze handen boven het hoofd houden, opdat moment trokken zij onze broeken naar beneden en stonden wij in ons blootje of met gedeeltelijk afgestroopte onderbroek. De man met de schoenpoets op zijn onderlichaam was behoorlijk vies om te zien en werd behoorlijk voor schut gezet.

Zo moest hij zich schoon wrijven met een handdoek maar dat lukte niet, iemand bemoeide zich ermee en begon zelf hard te wrijven. Dat deed vast pijn aan de persoon zijn gezicht te zien. Wij moesten naar de doucheruimte lopen met de broek onder aan de benen. In de douche ruimte moesten wij onder de douches door lopen, daarna ons inzepen. Toen wij klaar waren met inzepen zij iemand nu allemaal onder de douche, gelijk kwam er een forse straal koud water. Wij krompen in elkaar van het koude water, het bleek de brandslang te zijn. De geslachtsdelen werd behoorlijk op gericht wat behoorlijk pijnlijk was.

Wij moesten weer naar de slaapzaal en konden naar bed gaan. Dat vertrouwden wij toch niet met ons viertjes en bleven zeer waakzaam. Gelukkig lieten zij ons deze nacht rust. Een paar avonden later ging iedereen bijna naar de disco, ik bleef op de kazerne had geen zin om weg te gaan. Ik ging naar de bar op de kazerne en dronk daar wat met enkele personen en na een tijdje ging ik weer naar de slaapkamer en ging naar bed.

Plotseling werd ik wakker gemaakt omdat ik vast aan het bed werd gebonden met het laken wat over mij heen lag. Ik kon geen kant op zij hadden het laken over mijn buik gespannen. Een van de mannen zij dat ik een schoonmaak beurt kreeg, zij pakten mijn benen beet en drukten deze naar mijn borst. Waarop iemand anders een stok of staaf door de beide onderbroekpijpen heen stak en deze omhoog haalde.

Op deze manier kwam er een opening bij de onderbroekspijpen en spoten zij een spuitbus met spul in mijn onderbroek gericht op de balzak en tussen de bilnaad. Haalden de stang o.i.d. uit de broekspijpen en lieten mijn benen weer zakken op het bed. Gelijk begon het spul warm te worden bij mijn ballen en bilnaad. Ik was behoorlijk kwaad en wilde weten wat er gaande was, jij krijgt een grondige schoonmaak beurt. Iemand begon mij met iets hards over mijn onderbroek te wrijven wat pijnlijk was.

Na een poosje maakten zij mij los en pakten mij met vier man vast en dumpten mij in de ronde wasbak en de waterkranen werden open gedraaid. Ik werd gewassen beslist niet zacht handig, mijn onderbroek bleef aan. Maar de brandslang ging via een onderbroekspijp naar binnen en zo werd ik flink bespoten met steen koud water, een pijnlijke behandeling. Ik kon weer naar de slaapzaal en ik wou droge kleren aantrekken. Kreeg daar niet de kans voor maar werd hardhandig op een tafel gelegd, vastgehouden door een paar man aan benen en armen. De ellende was niet achter de rug maar begon opnieuw.

Ik moest geïnspecteerd worden op schoonheid om infectie te voorkomen, waarop zij mijn onderbroek van mijn lichaam afstroopten. Twee mannen pakten mijn benen stevig vast en een ander pakte een bruine fles met vloeistof en deed dit op een flinke dot watten en wreef dit over mijn onthaarde lichaam. Ik schrok mij wezenloos zo'n bijtende pijn was dat, mijn ballen trokken helemaal samen van pijn het was alcohol wat zij gebruikten. Maar ondanks de pijn kreeg ik toch een erektie en ik schaamde me dood.

De aanwezigen vonden dit wel mooi en moedigden het alleen maar aan om nog een aktie te ondernemen. Dat deed de persoon en vroeg om de benen en billen nog verder uit elkaar te houden om beter te kunnen inspecteren. Hij vroeg om een lont ik schrok mij wezenloos het bleek een kaars te zijn, hij stak het aan en ging zo over de onthaarde lichaamsdelen heen om te controleren dat alles wel verwijderd was. Op sommige stukjes na was alles weg en de rest werd toen wel verschroeid wat een schrik reaktie gaf.

Na deze behandeling pakte hij een washandje en deed daar dat bijtende spul op ook mijn anus werd behandeld. Dat heb ik geweten ik had tranen in de ogen van de helse pijnen. Maar des ondanks kreeg ik opnieuw een erektie en kreeg een spontaan zaadlozing. Zij vonden dat ik nog beter ingewijd moest worden want ik had te vaak opmerkingen, het voorstel was om mij op het bed te leggen.

Zo hij ligt nu toch ter beschikking en er zijn genoeg aanwezigen om te helpen. Dat deden zij en hielden mij goed vast om tegenstribbelen te voorkomen, de ballen werden betast en af en toe in geknepen. Dat heb ik geweten zij knepen en prikten waar zij maar konden. Er was er een die de ballen naar beneden trok waardoor mijn eikel ontbloot werd, een ander deed er een natte dot watten met alcohol er op.

Dit deden zij door tot ik weer een erektie kreeg en opnieuw klaar kwam van de helse pijn. Ik schaamde mij verschrikkelijk voor de vernedering dat een ieder maar kan doen met je wat men wil en niets kunt terug doen, eindelijk werd ik los gelaten. Maar moest een rondje door de gang lopen als bewijs van de ontgroening ten einde was. Ik heb dat maar gedaan, anders was ik bang dat er nog meer wrede dingen uitgehaald werd.

Dit alles is werkelijk gebeurd in militaire dienst en kan er nog kwaad om worden. Ik hoop echter niet dat dit soort praktijken heden ten dage nog gedaan wordt.

Dit is in 1972 gebeurd en hopelijk wordt dit niet nog
steeds gedaan want dit slaat nergens op.
 

Deze pagina hoort bij www.joja-sm.nl