Kennismaking met JoJa

Ik kwam voor de eerste keer aan op joja, en maakte al snel alle fouten die zo'n beetje mogelijk waren. Ik had mijn eigen naam gehouden die ik overal gebruik: Kempo. Dat was de eerste fout al, de hoofdletter was voorbehouden voor Meesters en Meesteressen, MrsInez wees me daar al meteen fijntjes op, lekker belangrijk dacht ik toen nog. Ach, ik log wel even uit, en ik kom terug met: kempo, kleine moeite zo dacht ik, en aldus geschiedde. Ik kwam een paar bekenden tegen die ik al kende van een andere chat: darkroom op Focus-in, MrsRagana natuurlijk (zij vertelde me van joja), kayleigh en Mr.Julius. Ik begon al snel een redelijk intensief contact te ontwikkelen met MrsInez vanwege het aantal foute dingen dat ik deed, die zich steeds hoger opstapelden. Meerdere malen verzocht ze mij om notie te nemen van het chat reglement, ik zag daar werkelijk het nut niet van in, maar deed het toch maar eens om haar te plezieren. En ik las daar een paar handige tips meteen ook: vooral niet te gretig over komen, niet te wanhopig lijken ook, en niet de prive (ongevraagd) in duiken. Dit leken mij hele zinvolle tips. Ik las in het begin veel mee, maar begon al snel wat mensen te kennen, die godzijdank ook terug praatten en me niet links lieten liggen, het aantal fouten liep ook al snel terug, behoudens de vele typfouten dan, iets wat mij al langer achtervolgd, mijn hersenen gaan te snel voor mijn typwerk, bovendien wil ik ook graag alles op de rol nog lezen. Normaliter verbeter ik alleen mijn typfouten als deze tot verwarring kunnen leiden, de essentie is toch meestal wel duidelijk, zo was ik gewend op MSN en bij Focus-in. Hoe anders was dit bij joja. Ik zei tegen MrsInez dat ik 2 redenen kon bedenken om taalfouten te corrigeren. Ze vroeg mij welke 2 dat dan waren, ik gaf er toen vier. Waarop Zij (ik had inmiddels ook geleerd dat ook bij verwijzingen naar de Dom een hoofdletter geapprecieerd werd) zei: dat zijn er 4. Ja, ik kan er wel 10 geven, antwoordde ik. Ja, mijn grapjes, ludieke opmerkingen en grote mond brengen mij wel vaker in problemen, maar hier bij joja toch wel in het bijzonder. Met enige moeite wist ik er 10 redenen uit te persen….zo, daar had ik me ook weer mooi uitgeluld.


10 redenen waarom typfouten verbeterd moeten worden.

het zou een teken kunnen zijn dat mensen op joja-chat voor niet slim worden aangezien.
er wordt gewoon heel veel van je ge-eist op joja-chat.
Foutief typen wordt gezien als een tekortkoming.
ze vinden het gewoon leuk om een reden tot zeuren of straffen te hebben.
er moeten gewoon regels zijn
de nederlandse taal is een groot goed en verdient respect
zelfs een typfout verraad een zekere onbruikbaarheid.
Overige chatters mogen onder geen enkele voorwaarde in verwarring worden gebracht, de Meester(es) in het bijzonder.
het spoort anderen aan om perfectie na te streven.
het bewijst dat iemand netjes het chatregelement heeft gelezen en respecteert.

Daar had ik dus ook gewoon mijn mond moeten dicht houden. Tussen wat ik denk en zeg wil nog wel eens geen extra check zitten. Enige gelijkenis drong zich aan mij op en mijn gedachten gingen uit naar Mozes, met de twee stenen tafelen met daarop de 10 geboden. En ik had een ludieke opmerking: "dan zou je die 10 redenen op 2 kleitabletten moeten schrijven, hahhahahah". Kil commentaar van Inez was: Doe maar. Ja, hoezo? doe maar, ik ga toch niet met klei lopen rotzooien, ben toch niet achterlijk. Maar MrsInez was heel vastberaden, en er leek niet te kunnen worden gespot met haar, bovendien wilde ik haar niet teleurstellen, en het was mijn eer te na om te zeggen dat ik zulks niet zou kunnen. Nog dezelfde dag ben ik mij gaan verdiepen in klei, en al snel had ik een sneldrogende variant gevonden waar ik geen oven voor nodig had, DAS, klei voor kids. Maar nu? Kijk, zo'n tablet maken gaat nog wel, maar hoe krijg ik die tekst erin, en nog leesbaar ook? Na wat experimenteren had ik de eerste tablet klaar, 3 dagen later gevolgd door de tweede. Voor een snellere droging (want in al Haar wijsheid had ze besloten dat een en ander klaar moest zijn binnen 2 weken, uitgehard en wel) legde ik de tabletten op de verwarmingsketel, om zo maar te kunnen hopen dat alles op tijd hard zou zijn…..nou ja, alles? Omdat MrsInez nieuwsgierig is, pardon…..buitengewoon geinteresseerd is, vroeg ze mij ook om een kopie te maken van mijn bdsm lijst, Ze wilde wel eens zien wat ik voor type sub ik ben. Maandag ben ik bij Haar ontboden, en mag ik de tabletten en de lijst overhandigen.


Ik voel me inmiddels behoorlijk thuis bij joja, en daar ben ik heel blij mee. Ik wil alle mensen die mij geholpen hebben de afgelopen maand op de chat heel erg hartelijk bedanken voor hun adviezen, opbouwende kritieken, maar vooral de gezelligheid. Ik moet nog even en paar mensen in het bijzonder noemen, ik noem Ze "Het Supertrio", MrsInez zoals boven beschreven, MrsRagana wiens adviezen en vriendschap me zeer dierbaar zijn, en mijn ultiem geluk : MrsG, die mijn inwijding verder zal verzorgen, is mijn diepe wens.

kempo