Is SM een afwijking?Je twijfelt over sm?

Is SM echt gewoon, of ben je een beetje vreemd als je neigingen in die richting hebt?
Dit is een van de vele vragen, cq vooroordelen die er over sm gesteld en gedacht worden.
Ook de vraag en de gedachte dat sm altijd iets met zwepen te maken heeft is onwrikbaar verbonden met het sm gebeuren.

Voor mensen die nog geen ervaring hebben met dit gebeuren en ook niet zeker weten of ze wel bij de 'club' horen is dit schrijven bedoeld.

Om te beginnen wil ik  zeggen dat er heel veel mensen zijn die in hun hart soms wensen koesteren die verband houden met sm, of daaraan vastgeknoopte facetten.
Soms is er wel een soort van gevoel, maar de durf of de angst om door een partner te worden afgewezen is vaak groter dan de wil om te gaan experimenteren.
Veel mensen gaan door een hel, dit weet ik uit ervaring, omdat ze gevoelens hebben die ze moeten onderdrukken omdat hun partner er niks van wil weten, dat is triest maar een feit!

Natuurlijk kan iedereen in deze tijd gebruik maken van 'huur meesteressen of meesters' maar is dat wel altijd een alternatief?

Expirimenteren

In heel veel thuis situaties is een dergelijke oplossing niet mogelijk. Bovendien is het sm beoefenen met "een ander" heel wat anders dan het met je eigen partner beleven.
Er zijn mensen die toch pogingen wagen, ze pijnigen zichzelf of doen soms onverantwoorde dingen om toch een beetje het gevoel te hebben dat ze zichzelf niets tekort doen, ook dat is triest.
Het is ook heel moeilijk om je partner, die vaak van niets weet, te vertellen dat je haar of hem graag wilt vastbinden of dit zelf graag wilt ondergaan.
Dan hebben we het weer over vastbinden, terwijl ook dit geen verplichte handeling is bij sm!

Soms heb ik de neiging om te zeggen: Als je partner geen trek in sm spelletjes heeft en jij wel, kap er dan maar mee want je leven zal permanent onder druk staan.

De meeste mensen zullen hun partner niet verlaten voor iets waarvan ze zelf denken dat het maar een gril is.
Toch ken ik mensen die na tien jaar alsnog uit elkaar gingen omdat een van de twee de verlangens naar wat anders dan 'recht op en neer' niet meer de baas kon blijven!
Als iemand tegen een stelletje zou zegen: doe eens een jaar niet aan seks, ze zouden op hun voorhoofd tikken en je voor gek verslijten, dat kun je toch niet maken!
Nee want zo lang zonder seks is voor de meeste mensen ondoenlijk, tenminste als je nog geen honderd jaar oud bent.
Voor iemand die wensen heeft om bijvoorbeeld eens lekker onderdanig te zijn, of omgekeerd, en spelletjes wil doen of wat dan ook, is sm beter dan seks en dus onmogelijk om het niet te doen.

Je kunt ook stellen: ik hou van sm, mijn partner niet, dus wie moet dan winnen?

De huwelijken, maar ook andere partnerschappen, zijn een systeem van geven en nemen, dus je zou eigenlijk de ene keer de een zijn zin moeten geven en de andere keer de ander!
Vaak hoor je zeggen dat hun partner hen zou verlaten als hij of zij zou weten wat voor verlangens hij of zij heeft.
Buiten de vraag of dit ook zo is, kun je ook stellen dat een partner die iemand verlaat om zoiets, het niet zo erg met je op heeft, want echte liefde kan orkanen overwinnen.

Ik wil beslist niet iemand op de gedachte zetten dat het beter is om een andere partner te nemen, maar ik wil wel proberen te voorkomen dat iemand met sm gevoelens zijn leven verknalt omdat hij of zij gefrustreerd over deze aardkloot blijft wandelen.
Natuurlijk zal, afhankelijk van de mate waarin iemand verlangens heeft, het best voor sommigen mogelijk zijn om een missionaris huwelijk te hebben en daarnaast, al of niet in het geheim, nog een sm relatie of uitlaatklep buiten de deur te hebben.

Ook die gevallen ken ik, maar of dergelijke situaties eeuwig kunnen standhouden is voor mij de vraag.
Vaak zien mensen die deze 'afwijking' niet hebben je als een pervers vies wezen dat eigenlijk niet zou moeten bestaan. Dit komt niet omdat dat ook zo is, dit komt omdat degene die dit zegt niet voldoende is geïnformeerd en onkunde maakt nu eenmaal onbemind. Hetzelfde maak je mee met naturisten, ik ben er ook een dus ik weet waar ik het over heb. We hebben een paar kennissen, ze waren preuts en keurig en vonden die naturisten maar viezeriken die lagen te gluren en te rukken op het strand, een vooroordeel dus. Ik kon praten als brugman, ze zagen er geen gat in. Het toeval wilde dat ze ons een keer nodig hadden en ze wisten dat we op ons naturisten stekkie lagen te zonnen, dus kwamen ze ons toch maar opzoeken, ondanks hun walging voor die viespeuken. Toen ze een tiental minuten met ons stonden te praten en om zich heen keken, wie waren ook alweer de gluurders, begonnen ze zich op hun gemak te voelen en om een lang verhaal kort te houden, ze hebben de rest van de middag met ons op het veld door gebracht, geheel naakt!
Op dit moment zijn zij vaker op naturisten plaatsen te vinden dan wij, want ze willen nooit meer iets anders.

Zo zie je dat als het vooroordeel weg valt er nog heel spannende dingen kunnen gebeuren.

Deze vlieger gaat ook op voor het sm gebeuren, geloof me nou het is echt zo.
Als je vrouw gewend is om met jou een normaal leven met normale seks te hebben, dan zal ze dat ook zo willen, althans dat denken de meeste mannen, maar je kunt natuurlijk ook de mannetjes met de vrouwtjes verwisselen want andersom gaat het natuurlijk ook zo.

In je relatie heb je reeds ontdekt dat je partner het sm gebeuren verafschuwd, want als het eens aan de orde kwam naar aanleiding van een tv programma of iets dergelijks, dan had je partner er geen goed woord voor over.
Dit kan het gevolg zijn van de gedachte dat alles dat anders is dan gewoon platvloers neuken in het ledikant, niet mag, zelfs niet op de keukentafel of de trap!

Maar ook blijkt vaak dat de afkeer een onechte afkeer is, ze hebben zelf ook dergelijke verlangens maar willen zichzelf beschermen voor hun partner want stel dat die denkt dat je het leuk vindt!

Zo zijn er relaties die verlangens hebben die nooit kunnen worden gerealiseerd omdat beide partners het voor elkaar niet durven te bekennen, en dat is echt triest.

Wie niet waagt zal nooit winnen, wie nooit een voorstel doet zal kansloos blijven.
Natuurlijk moet je niet aankomen bij je partner met de opmerking: 'ik wil dat je me vanavond maar eens lekker vastbind op de tafel', dat schrikt af en is zeker niet verstandig. Beter is het om tijdens een gesprek het zo te wenden en keren dat het onderwerp aan de orde komt en zo kun je mogelijk voorzichtig eens peilen hoe de ander er over denkt. Begin desnoods op de komische tour en stel tijdens zo'n gesprek eens voor om voor de lol iets dergelijks te doen, mogelijk dat de partner de humor er van inziet en de smaak te pakken krijgt.

Trouwens als je gewoon rustig het spel opbouwt, en dat kan zelfs met de kleren aan, want je hoeft niet meteen de hele leer en rubber handel leeg te kopen, dan kan het zijn dat je partner enthousiast wordt, zo niet dan zul je het later nog eens moeten proberen, want je moet er ook wel voor in stemming zijn.
Dat moet altijd, want niet iedereen is op elk moment van de dag in stemming om eens lekker onderdanig of dominant te zijn. Zelfs wij hebben niet elke dag trek in een sm- sessie, we gaan ook wel eens gewoon wippen en soms zelfs dat niet omdat we gewoon te moe of geen zin hebben, wat ben ik weer eerlijk he?

Dit laatste schrijf ik om aan te geven dat zelfs een sm liefhebber er wel eens geen zin in heeft, dus iemand die nog nooit aan sm gedaan heeft zal niet overlopen van enthousiasme wanneer jij op het verkeerde moment met dergelijke voorstellen aankomt.
Geloof me nou, met een paar simpele dingetjes beginnen is vaak een beter systeem dan gelijk maar met de hele santenkraam aan te komen, een paar wasknijpers op de tepels komen vaak speelser over dan de originele tepelklemmen.

( tip: als de knijpers te strak zijn moet je ze gewoon even flink open buigen voor gebruik, je kunt dan de veer wat meer uitrekken, want als ze gelijk vreselijk pijn doen dan heb je het meteen weer verknald).

Ik hoop met dit epistel de twijfelaars wat bevrediging te hebben gegeven en denk dat het soms ook aanleiding zal geven tot nog meer vragen, maar daar zijn wij altijd voor te benaderen, want sm is niet eng, sm is heel lief en heel sociaal, als iedereen sm zou beleven zoals de meeste dat doen, zouden het aantal echtscheidingen aanzienlijk verminderen.

En sm kan ook heel teder zijn, soms is mijn partner wijdbeens vastgebonden, ik kan alles met haar doen, maar haar dan strelen en likken en vervolgens verwennen geeft haar een kick en ik ben ziels gelukkig, de zweep kan dan aan de muur blijven.

Samenvattend kunnen we stellen dat velen hun terughoudendheid hebben te danken aan vooroordelen en de gedachte dat het een onnatuurlijk gedrag is. We moeten echter niet vergeten dat wij allen deel uitmaken van de natuur waar een groot deel van de levende wezens elkaar bij het bedrijven van de liefde pijnigen, in naam van die liefde!

Doe wat met je leven, sm mag, het hoeft niet, maar als je het wilt, dan moet het vaak ook, onthoud dat maar.....

JOJA-Jan


LET OP!
Op alle tekst op deze pagina is een copyright van toepassing
De schrijver is Jan Koopmans.
Mocht je elders, deze of bijzonder gelijkende teksten, aantreffen, geef het dan aan ons door.
Al onze teksten zijn voorzien van een 'Writingsafe' code waardoor de authenticiteit te achterhalen is, ook na overschrijven of wijzigingen. 
Het is niet toegestaan teksten van deze site over te nemen zonder schriftelijke toestemming.

 

Deze pagina hoort bij www.joja-sm.nl