Wat doe je er mee, wat kun je er mee en wat was de bedoeling?

De violet wand, ook wel violet ray genoemd, een Tesla apparaat dat door de gelijknamige firma begin van de vorige eeuw werd ontwikkeld, had helemaal niets met sm van doen.

 

Eigenlijk is het een soort inductiemachine die in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog veel gebruikt werd om jicht en andere kwalen te behandelen.
Reuma, verrekte spieren etc. werden vaak door elektra stimulatie beïnvloed. Er bestonden kleine inductieapparaatjes die handzaam waren en die menigeen gebruikte, de prijs was ook niet zo hoog en sommigen knutselden zelf iets in elkaar. Voor echte genezing moest echter iets beters komen en daar sprong de Firma Tesla op in.

Met ontwikkelde een toestel dat een spanning van pakweg 50 KV (50.000 Volt), met een frequentie van vele miljoenen trillingen per seconde, creëerde en dat naar een glazen buisje (de applicator) voerde waarin het als het ware ‘vernevelde’ als een soort elektrische storm. In dat glas was een vacuüm dat al dan niet werd vervangen door een gas, meestal neon dat ook in diverse kleuren bestond en nog bestaat.

Het doel

De ongevaarlijke elektrische vonkjes bleken een positief effect te hebben op talrijke kwalen. Niet alleen spierpijn maar ook andere pijnen bleken er mee te kunnen worden bestreden. Ook huidaandoeningen, zoals cellulitis en wratten etc. werden er met succes mee behandeld. De doorbloeding werd er door gestimuleerd en ook huidschade kon er mee worden behandeld. Dames gebruikten de violetwand als oplossing voor hun rimpels, al heb ik persoonlijk daar bedenkingen bij, want rimpels horen bij je leeftijd en die haal je niet zomaar even weg. Vooral de toenmalige ‘fysiotherapeuten’ maakten gretig gebruik van het apparaat en menigeen vond er soelaas bij.
Niet alleen voor behandeling van grote lichaamsdelen, armen, benen, en overal waar spieren de boosdoener waren werd de violetwand toegepast, er waren verrassend veel andere mogelijkheden. Hoofdpijn werd behandeld met een rond buisje dat men op de slapen kon
masseren, voor nekpijn bestond (en bestaat) een rondgebogen elektrode die er voor de helft omheen gehouden kan worden. Zelfs de haargroei werd en door verbeterd, vandaar ook dat de meeste sets die te koop zijn een glazen kam bevat om het  haar mee te behandelen. Maar het gaat nog verder. Problemen met sluitspieren werden behandeld met dunne elektroden die men zowel anaal of vaginaal kon toepassen. Vreemd is dit laatste echter niet want ook in de huidige geneeskunst maakt met gebruik van elektra stimulatie om dergelijke kwalen te genezen.
De violet wand veroorzaakt warmte in en op de huid en de ongevaarlijke elektrische vonkjes dringen in de huidlaag. De dode of zwakke cellen scheiden zich zo af van de gezonde die op hun beurt weer door de spanning worden gestimuleerd. Bij spierpijnen worden de spieren door de indringende warmte weer geactiveerd en gaan weer herstellen, althans dat is de opzet van het systeem, of het bij elke kwaal de oplossing is voor iedereen kan niet worden bewezen, maar de vele positieve reacties duiden daar wel op.

 

Gebruik

In de oorspronkelijke aanwijzingen staat vermeld dat men eerst de glazen buisjes op de plek moet brengen voordat men het apparaat aan zet, dit om te voorkomen dat er storende en pijnlijke vonkjes overspringen. Laat dat nou juist de reden zijn waarom sm- ers dit apparaat zo graag koesteren ;-)  Als men bijvoorbeeld het buisje met het ronde kopje direct op de huid zet ervaart men het als een prettig warm gevoel, houd men het echter een paar millimeter van de huid af dan springen de vonken over en krijgt men het gevoel dat men ook krijgt als statische ladingen van je auto overspringen naar je hand aan de deurknop, je kent het vast wel. Het verschil is echter dat die statische vonk maar  één keer overspringt en bij de violetwand blijft hij gaan.

De vonkjes hebben een gretige voorkeur voor metaal, dus heb je piercings of een ring om dan zal een vonk daar graag heen springen, maar kan verder geen kwaad, het voelt even ‘prettig’ zeg maar.

Diverse mogelijkheden

In de sm worden vele violetwand’s gebruikt, de klassieke modellen uit de dertiger jaren, maar ook moderne, nieuwe apparaten worden gretig gekocht. Je kunt met een basisset al leuk uit de voeten, er zitten een paar elektroden bij waar je je sub al heel ‘gelukkig’ mee kunt maken. Heb je een wat uitgebreidere set of een groot assortiment extra elektroden aangeschaft dan zitten daar vast exemplaren bij die wat meer pit hebben.

 

Er bestaan zelfs elektroden met een metalen pennetje aan het eind, daar kun je zowat mee graveren in de huid van de gelukkige. Ook bestaan er metalen ‘matjes’ (plaat) die direct worden aangesloten op het apparaat en als men daar op gaat staan gebeurt er niks. Raakt een ander je dan aan met een metalen voorwerp, een stalen kwastje of zweepje bijvoorbeeld, dan krijg je een ‘gave’ tik van dat speeltje ;-)

Er bestaan Tibetaanse vingers die de Dominant kan gebruiken om de sub zo aan te raken, de D voelt dan zelf niks, maar de sub des te meer, en daar gaat het toch om he?

 

Kan dit of dat?

Het gebruik van de violetwand is voor iedereen anders en ook bepaal je zelf als gebruiker de grenzen en bent ook altijd verantwoordelijk voor de veiligheid, die altijd en overal in de sm voorop staat.
Zo kun je heel goed de elektrode bij een piercing houden, of dat nu een clit, schaamlip of tepelpiercing is, de vonkjes springen daar naar over en de drager van deze sieraden zal het beslist voelen, geloof me maar. Volgens het principe van Tesla kan het geen kwaad, maar het gaat  mij te ver om dat hier ook te beweren want veel valt of staat met de situaties en de conditie van de sub.
Wel wat extra aandacht mijnerzijds voor situaties waarbij mogelijk een verstoring van veiligheid kan optreden. In de eerste plaats de pacemaker, deze kan door elektrische velden worden beïnvloed, zoals de mobieltjes, straling van zenders (draadloos internet) en ook velden die afkomstig zijn van de violet wand. Gebruik in dergelijke gevallen het apparaat niet of blijf uit de buurt met de elektrode van de borst.
Spiraaltjes, je weet wel, sommige vrouwen hebben die ‘ergens’ zitten om eieren af te vangen, zijn vaak van metaal en dus kan er een vonk naar overslaan.
Of dit kwaad kan betwijfel ik, je kunt er hooguit gebakken eieren van krijgen lijkt me, maar hou er rekening mee.

 

De violetwand werd in zijn oorsprong bij vele behandelingen ingezet, ook bij baby’s, hetgeen al min of meer de veiligheid van het systeem aangeeft. Gebruik op het hoofd, de oren en zelfs de omgeving van het oog werden toegepast. Ook hield men de elektrode wel op de tong, met welke bedoeling is me niet duidelijk, maar het schijnt volgens de uitvinders te mogen. Ik moedig dergelijke dingen niet aan, iedereen moet zelf bepalen wat hij of zij wel of niet doet.


Qua veiligheid zou je kunnen stellen dat de violet feitelijk minder gevaarlijk is dan de zogenaamde ‘tens’ kastjes, je weet wel, met die plakkers en klemmetjes waar ‘stroom’ op komt te staan. Bij dat systeem loopt er stroom van het ene naar het andere punt door het lichaam, dus doe je er een op beide tepels dan loopt er een stroompje van de een naar de andere borst, en dat is niet gezond. Bij de violet wand is er maar één elektrode die zijn vonkjes naar het oppervlak van de huid zend, het gaat in principe niet door het lichaam.

Onze eigen set

Samenvattend kunnen we stellen dat de violetwand redelijk ongevaarlijk is en mits goed toegepast ook nog nuttig kan zijn voor bepaalde kwaaltjes. Blijf echter altijd alert want werken met stroom, hoe gering ook, is wat anders dan een aai met een kippenveertje. Gebruik het liefst het apparaat niet langer dan 15 minuten achtereen, het kan anders te heet worden in het toestel, dus zorg voor een regelmatige afkoeling van het systeem.
Hou de elektrodes schoon, desinfecteer ze als je ze opnieuw of bij anderen gebruikt, hygiëne is nu eenmaal ook belangrijk. Het glas is stevig, maar zorg dat het niet breekt, de scherven kunnen je behoorlijk verwonden. Hou elektroden nooit onder de kraan, doe ze niet in water en gebruik ook de violetwand nooit in natte ruimten, zoals badkamer of in de regen.

 

Je kunt enorm veel experimenteren met de violet wand, er zijn heel veel dingen mogelijk, maar die moet je zelf maar lekker gaan uitvinden. Er zijn naast gebruik in de sm of voor de gezondheid ook leuke spelletjes mee te doen; leg eens 10 muntjes op tafel, net niet tegen elkaar aan, hou op het eerste muntje de elektrode en raak dan de laatste eens aan ( kun je beter aan je sub overlaten) en zie (voel) wat er gebeurd ;-)

Gebruik het verstandig en je hebt een prachtig apparaat dat je zo nu en dan mooi kunt toepassen bij een sm- beleving!

Mr.Jan (JOJA)
© 2011 - JOJA
Overname slechts toegestaan na overleg            www.joja-sm.nl

LET OP!
Op alle tekst op deze pagina is een copyright van toepassing ©
De schrijver is Jan Koopmans.
Mocht je elders, deze of bijzonder gelijkende teksten, aantreffen, geef het dan aan ons door.
Al onze teksten zijn voorzien van een 'Writingsafe' code waardoor de authenticiteit te achterhalen is, ook na overschrijven of wijzigingen. 
Het is niet toegestaan teksten van deze site over te nemen zonder schriftelijke toestemming.