Shaving - scheren

 
Wel of geen schaamhaar?

Hoe het zo is gekomen is niet helemaal duidelijk, maar in het kruis krijgen mensen, na duizenden jaren evolutie, nog steeds haar.
Kijk, haar op je hoofd, dat hoort daar te zitten, hoewel.
Maar onder je armen en tussen je benen, nee volgens mij is dat een vergissing. Onder de armen haalt men het meestal weg, zeker in de fotowereld zoals mode en modelfotografie, is okselhaar uit den boze.
Waarom laat men dan het schaamhaar vaak wel zitten? Het verminderd de gevoeligheid bij seksueel contact, het vergroot de kans op luchtjes en het ontneemt je een blik op de meest interessante onderdelen van de mens.
Kortom, weg ermee!
Nu zal niet iedereen het daar mee eens zijn en dus ook niet gelijk naar de kapper snellen, maar er is toch een steeds groter wordende groep aan het ontstaan die wel graag 'kaal' door het leven zou willen.
Als je het dan hebt besloten het te doen, doe het dan wel netjes en op de goede manier.

Zowel bij de vrouwen als bij de mannen is de schaamstreek, met de bijbehorende genitaliën, behoorlijk kwetsbaar. Het is dan ook erg belangrijk om het in ieder geval voorzichtig te doen, het ontharen dus.
 
Je kunt het op een aantal manieren doen.
 
Gewoon scheren met een elektrisch scheerapparaat
Nat scheren, met water en zeep plus een goed scheermesje.
En doormiddel van ontharingscrème.


Bij alle methoden is het belangrijk om eerst, gewoon met een schaar, de haren wat korter te knippen, dus zo dicht mogelijk op de huid afknippen.
Met het scheerapparaat kun je de korte haartjes vrij gemakkelijk verwijderen, hoewel dat voor het randje van de schaamlip bij de vrouw, en voor de balzak bij de man, wel eens voor problemen kan zorgen. Het is namelijk mogelijk dat er op die plaatsen kleine hapjes uit de huid worden genomen, omdat de huid daar heel erg zacht en kwetsbaar is.
Het is trouwens erg aan te bevelen om bij het scheren van de balzak (kloten) deze bij de wortel te omvatten en hem dan als het ware op te trekken tot een strak geheel, je zult dan zien dat het een stuk gemakkelijker gaat.
Bij de randjes van de schaamlippen, uiteraard bij de vrouw, moet je ook uiterst zorgvuldig te werk gaan.
Met het mesje scheren, altijd zorgen voor voldoende scheerzeep!
Ervaring leert dat het scheren met een mesje en voldoende zeep, het beste en gladste resultaat geeft. Bij het gebruik van een scheerapparaat blijven er toch nog vaak wat stoppeltjes achter.
Het ontharen met een ontharingsmiddel, gaat in de meeste gevallen uitstekend, knip ook hierbij eerst de haren zo kort mogelijk af.
Met ontharingsmiddelen moet je wel eerst goed lezen wat er op de verpakking staat en probeer te vermijden dat het middel in de vagina of op de eikel komt.
Een mooi glad kruis maakt het vrijen, op welke wijze maakt niet uit, fantastisch.
Na een scheerbehandeling insmeren met babyolie of zalf, al zijn er ook talrijke andere goeie (ongeparfumeerde) producten.
Als je je regelmatig scheert zal irritatie van de huid niet meer voorkomen, bij de eerste maal is die kans er wel.

Tattoos en piercing komen meestal beter tot hun recht, en het gevoel van vrijheid kan een overweldigende invloed op je hebben, zeker op het naturisten strand!
( voel de zwoele wind over je naakte onderlijf waaien, een weldaad!)
 

 

Deze pagina hoort bij www.joja-sm.nl

 


 

 

website hit counters
Cobalamin