Piercing 

Van oorbel- naar schaamlipring


Al eeuwen zijn er overal ter wereld mensen te vinden die in zijn of haar lichaam een gaatje maken en daar een ringetje, stokje of ander voorwerp doorsteken.

Het meest bekend is het oorringetje. Dit ringetje werd meestal uitsluitend in het lelletje onderaan het oor aangebracht. Later zag je ringetjes en knopjes in de hele oorschelp verschijnen.
Reeds in de punk en SM scène was het niet ongebruikelijk om ook ringetjes en staafjes in de neus, lippen en navel te doen. Een steeds grotere groep begon ook gaatjes, piercing, op andere plaatsen aan te brengen.
Zo begonnen mannen en vrouwen in de tepels ook piercing aan te brengen.
Nog weer wat later verschenen er ringetjes in de schaamlippen bij vrouwen.
Ook de kittelaar en zelfs de binnenste en buitenste schaamlippen werden soms van piercing voorzien. Bij de mannen werden piercing aangebracht in de balzak, de voorhuid en zelfs in de eikel!
Het aanbrengen van piercing is in de regel niet schadelijk voor de gezondheid, mits het wordt gedaan door bekwame mensen en met in acht neming van de grootst mogelijke hygiëne. (vanaf 2007 is een certificaat voor een piercingstudio verplicht)
De meeste gepierste personen beweren dat het hun seksuele prikkels tijdens het liefdesspel verhoogd, slechts enkelen hebben er spijt van en laten het gaatje weer dichtgroeien.
Het schijnt geen beletsel te zijn bij het vrijen.
Het inbrengen van een gepierste penis in een gepierste vagina, is niet moeilijk en het heeft ook geen belemmerende werking op het gene dat daarna komt.
Wel dient opgemerkt te worden dat er een risico is dat men met de piercing in elkaar blijft haken bij het terugtrekken, zorg daarom altijd dat je het alarm nummer bij de hand hebt!
Wat mooi is en wat niet, kun je niet voor anderen bepalen. De mensen met een piercing, of meerdere, zullen het waarschijnlijk prachtig vinden, en dat is hun goed recht.
Ook andere huidversieringen zie je steeds vaker, de tattoo.
Ooit zag je tattoos uitsluitend bij mannen, tegenwoordig hebben veel vrouwen er ook een.
Vrouwen hebben de traditionele arm tattoo verlaten en laten meestal een mooi plaatje aanbrengen op hun schouderblad, schaamstreek of borst. Een mooi aangebrachte tattoo kan bijzonder leuk staan en ook hierbij moet opgemerkt worden dat het aanbrengen met zorg moet gebeuren.
Voor tattoos is het nog belangrijker dan bij een piercing, ga uitsluitend naar een goede shop waar uitermate hygiënisch wordt gewerkt met gesteriliseerde spullen. (ook hier is een certificaat verplicht)
Dus je kunt in de regel gerust een piercing laten 'aanmeten' maar overtuig je er wel eerst van dat je partner het leuk vindt, voordat je bij wijze van verassing er een laat aanbrengen.
 

 

Deze pagina hoort bij www.joja-sm.nl

 


 

 

website hit counters
Cobalamin