Wat is een goed sm spel voor jou?

 

 

 

 

Je hoort het zo vaak vragen ‘wat doen jullie nou zoal?’

Bij sm of zo je wilt BDSM is niks gerelateerd aan vaste regels, je moet niet dit of dat, je doet gewoon wat je te binnen schiet en waar je zin in hebt en wat overeenkomt met je partners wensen.

Het kan zijn dat je op internet of uit boekjes bepaalde beelden hebt opgepikt waarvan je denkt dat dat de juiste sm technieken zijn.
Toch hoeft dat helemaal niet zo te zijn, soms zetten mensen voor een foto dingen in elkaar die maar een momentje houdbaar zijn, net lang genoeg voor de foto.
Natuurlijk is het fijn als je die prachtige Japanse bondage van zo’n plaatje na kunt doen, maar moet dat?
Nee dus, het mag gerust op jou manier.
Omdat je kennissen tepelgewichten gebruiken moet jij dat dan ook maar doen? Welnee, misschien heb jij andere ideeën of kan je sub helemaal niet goed tegen dergelijke dingen.
Als de ene sub een anaalplug van 15 centimeter kan hebben wil dat nog niet zeggen dat je minder goed met sm bezig bent als je bij jouw sub niet verder komt dan een dunne dildo of vibrator.
Weet je, juist dat lekker samen rommelen is zo heerlijk, zo puur en zo lekker elkaar ontdekkend, laat je niet meeslepen door wat anderen doen, trek je eigen plan en doe dát.
Ik zie het helemaal voor me, je bent ontdekkend en samen met je partner vind je het nog allemaal maar wat eng. Je hebt voorzichtig al gekeken wat je nodig hebt om met sm aan de slag te kunnen.
Gegarandeerd dat een zweep en bos touw het eerste was wat bij je opkwam, maar heb je dat ook perse nodig?

Natuurlijk, als je al wat verder bent zul je die attributen zeker in huis hebben, maar als je aan het opbouwen bent, nee, dan hoeft dat niet meteen, al kun je er natuurlijk wel apentrots op zijn; je eerste zweep.
Vooral het ontdekken met beperkte middelen is zo leuk, een wasknijper om leuke spelletjes mee te doen, en hee, die plumeau heeft ook wel wat! En de halsband van ‘fikkie’ kan ook om de nek van je spelpartner, nou en?
Sjaals en stropdassen en wellicht nog andere dingen die je in huis hebt kunnen best dienst doen om je partner vast te maken, wedden dat dat in de eerste tijd aan het bed is?

Natuurlijk gaat het niet meteen allemaal ‘eng’ en zoals het ‘hoort’, maar dat mag en moet zelfs, want het ontdekken van elkaar in de wereld van sm is nog belangrijker dan het spel zelf.

Wat je als eerste moet leren is niet hoe het moet, maar wat zijn de mogelijkheden. Die mogelijkheden hangen niet alleen af van wat je aan spullen in huis hebt maar in de eerste plaats van wat wil jij en je partner, ‘wat zijn onze wensen en grenzen’?

Ik ben gek op vergelijkingen, dus daar komt er weer een.
Je hebt ineens zin om te gaan vissen, want dat doet de buurman ook en hij wordt er zo rustig van.
Je kunt naar een winkel rennen en meteen zes hengels kopen met de duurste molens die je kunt vinden, natuurlijk moet je ook maar meteen die zee-vis set erbij waar je met die elektronische verklikker meteen weet wanneer je beet hebt. Maar je kunt ook voor 10 euro een beginnersetje halen en eerst eens kijken hoe het bevalt en daarna die dingen aanschaffen die je nog mistte.
Mee eens neem ik aan?

Bij sm is het juist zo enorm mooi om telkens dingen aan te schaffen waar je behoefte aan kreeg, niet omdat anderen ze ook hebben.
Je kunt natuurlijk, als je het geld er voor hebt, meteen een complete sm zolder gaan inrichten met de allermooiste spullen, maar als je er niet mee om kunt gaan of je partner ziet al die ‘zooi’ niet zitten blijf je toch mooi zitten met een zolder vol problemen die veel heeft gekost.
Weet je, het is zo lief en ook teder als je je subje zomaar op een mooie middag wat dingen laat doen, een beetje plagen en wellicht de bewegingen wat beperkt met een stropdas of broekriem.
Opbouwen is feitelijk het codewoord, de enige methode om te komen tot een duurzame en fijne sm- relatie.


Laat je niet gek maken
Natuurlijk zul je wellicht op plaatjes en in films zien dat er dingen gebeuren waar jullie nog lang niet aan toe zijn, probeer dat ook nog maar even naast je neer te leggen.

Vooral in films en professionele foto’s worden soms dingen gedaan die wel echt lijken maar nooit in het echt uitvoerbaar zijn.
En ook die vrienden die je hebt en ‘alles’ van sm weten moet je niet nadoen, je bent geen ‘watje’ omdat je dat niet wilt.
Vooral als je een eigen partner hebt, je huwelijkspartner bijvoorbeeld, dan is het heel belangrijk dat je weet wat hij of zij wil. Net als in het ‘gewone’ leven, als je weet dat ze geen vis lust ga je niet naar een visrestaurant en als je weet dat ze niet van harde zwepen houd dan pak je geen bullwhip.

Samen ontdekken, doornemen en vooral erg veel er over praten is het geheim van een succesvolle sm relatie. Leer elkaar goed kennen!
Vaak zijn mensen al jaren samen, ze weten alles van elkaar en ze voelen alles ook aan. Maar als sm dan z’n intrede doet dan blijken er enorme verschillen te zijn van opvatting, nog afgezien van een totale afgunst naar deze ‘enge wereld’.
Mensen die elkaar al jaren kennen ontdekken vaak, nadat sm in hun leven kwam, dat ze elkaar feitelijk helemaal niet kenden.

Openheid in een huwelijk of duurzame relatie is onmetelijk belangrijk!

Maar goed, dit gaat over wat je als beginner kunt doen en niet over hoe je elkaar kunt ontdekken, daar heb ik het in andere items nog wel over.

Waarschijnlijk zul je ook het vastbinden opnemen in je experimentele gebeuren. Niks mis mee want niks is lekkerder voor een subje om heerlijk machteloos te zijn in een bondage die ook nog lekker ‘zit’.

Maar let wel, hij of zij kan niets meer doen, want touw is sterk hoor. Het hoeft niet meteen een enge ziekte te zijn maar jij kunt onwel worden, ineens naar de wc moeten en dan zit je partner vast, die kan niets doen!

Natuurlijk haal ik het rampenscenario erbij, er kan brand uitbreken, je schoonmoeder komt ineens met een geleende sleutel binnenvallen, wat nou?

Niet zo  moeilijk als het lijkt hoor
Maak een ‘softe’ verbinding ergens, eentje die je partner altijd kan losmaken, ook een zogenaamde ‘panieksluiting’ kan rampen helpen voorkomen. Paniekhaken zijn in de paardenhandel verkrijgbaar maar tegenwoordig ook bij Erotik-Sjop punt Com (zie banner op onze startpagina).
Zorg er dus altijd voor dat er redding mogelijk is als een van de spelpartners onwel wordt.

Goed, dus je hebt je partner lekker vastgebonden en zij of hij kan niets meer uitrichten. Naakt of gekleed maakt niet uit, je kunt nu alles doen wat je wilt, je hebt de macht, je bent de meester!
Je hebt een zweep gekocht, dus die moet goed zijn toch? Wat schuchter geef je wat strelingen met die zweep maar al snel raak je in vervoering en gaat echt meppen.
Beng! Dat was voorlopig de laatste klap want je subje heeft het meteen helemaal gehad.
Net als koffie, je moet er eerst aan wennen, niet meteen doorgaan dus, langzaam de grenzen proberen uit te vissen bij je spelpartner, niet overhaasten en zeker niet meteen dat doen wat jij al zolang in gedachten hebt.

Zorg dat je handelingen prettig overkomen, ga niet meteen tot het gaatje, ontdekken, ontdekken en nog eens ontdekken, dat is het devies!
Door meteen ‘vol gas’ te gaan kun je iemand voor het leven alle respect voor sm ontnemen.
Speel met elkaar, faal met elkaar, lach met elkaar en geniet met elkaar, maar zorg dat je nooit angst voor elkaar krijgt.

Dram ook nooit door

Soms wil je dingen doen omdat jij ze leuk vind, maar vind je partner dat ook? Neem nou elektra, veel subjes vinden dat maar al te fijn, maar net die van jou weer niet, wat een ellende zeg.
Je kunt natuurlijk met veel overtuiging en lulverhalen proberen je partner over te halen, maar als het na wat pogingen niet lukt dan berg je die set lekker op, er zijn nog zat andere leuke sm- spelletjes toch? Later kun je het altijd nog eens proberen.


Nog een belangrijk punt

Het incasseringsvermogen van je spelpartner is nooit stabiel. Afhankelijk van allerlei, lichamelijke en geestelijke omstandigheden moet je je spel aanpassen. Kan je spelpartner de ene keer 50 harde zweepslagen goed verdragen, de volgende keer kan hij of zij er nog geen tien zachte aan.
Niks geks aan, want ook in het dagelijks leven ben je stemmingsafhankelijk. De ene keer doe je fluitend even de kamer stofzuigen, de volgende keer kun je de stofdoek nog niet optillen.

Ook met dit soort dingen moet je rekening houden.
Zo weet ik uit ervaring dat je sub de ene keer preuts haar slip wil aanhouden in een thuis situatie en de andere keer poedelnaakt aan het kruis wil staan tijdens een meeting met 50 man. Allemaal dingen waar je begrip voor moet hebben, al kun je natuurlijk best wel je dominante overwicht in de strijd werpen, soms helpt het.


Wees creatief

Of je nu ervaren bent of net begint maakt niet uit, maar probeer de voorspelbaarheid weg te nemen.
Als het begin van een sessie altijd op de zelfde manier begint ontneem je je spelpartner al een stukje spanning. Juist verrassingen maken het vaak zo mooi. Je kunt ook dwaalsporen maken door met je handen iets te laten horen, bij voorbeeld het geluid van een ketting, terwijl je iets heel anders gaat doen, je spelpartner zal echter, mits geblinddoekt, verwachten dat je iets met die ketting gaat doen, maar nee, je pakt iets heel anders.

Dan de mindplay

Een heel ander onderdeel van sm, daar ga ik nog een apart onderdeel van toevoegen op de site, maar iets kan ik er al over zeggen.
Voor een onderdanige zijn onzekerheden vaak erg belangrijk, ze kicken op onverwachtheden en de onvoorspelbaarheid van hun Dominant windt hen mateloos op.
Je kunt dat gebruiken om ze met dingen te ‘bedreigen’ of toezeggingen te doen die ze niet willen ondergaan. Strak in de ogen kijken en subtiel aanwijzingen geven en ze het laten doen, met tegenzin, maar ja die ogen he, die dwingen.
Mindplay is feitelijk een prachtig onderdeel van sm, maar het zou te lang gaan duren als ik dat hier ga uitleggen, dat doe ik dus elders op de site wel.

Het gaat er nu om dat je langzaam je stappen in sm- land gaat zetten, niet met grote passen maar bij elke stap even voelen of de grond wel  stevig genoeg is.
Sm is iets heel moois, het is niet eng maar slechts een handvat om je leven meer kleur te geven en het stukken mooier te maken dan het wellicht al was.
Neem geen voorbeelden over van anderen maar praat wel met anderen, vaak hebben ze ideeën die niet helemaal bij je passen, maar soms ook pik je er onderdelen tussenuit die je verder kunnen helpen.

 Jan-JOJA

 

 

 

 

Deze pagina hoort bij www.joja-sm.nl

 


 

 

website hit counters
Cobalamin