Elektrostimulatie of gewoon een pijnprikkel?

Het is niet nieuw om elektriciteit te gebruiken om het menselijk lichaam te beïnvloeden. Reeds tientallen jaren wordt in de medische wereld dit middel gebruikt voor talrijke grote of kleine lichamelijke problemen.
Reeds in de vijftiger jaren waren er voor particulier gebruik zogenaamde inductor machines die een uitkomst waren voor mensen met zogenaamde reumahanden.
Menigeen knutselde zelf een dergelijk apparaat in elkaar dat dan lang niet altijd het gewenste resultaat opleverde en soms zelfs gevaarlijk was.
In ziekenhuizen en klinieken werden en worden vele problemen aangepakt met behulp van elektrostimulatie. Omdat we op onze JOJA- site niet meteen een hele medische verhandeling hierover willen plaatsen, want daar zijn wij niet voor, beperken we ons tot het noemen van enkele voorbeelden. Zo wordt het ondermeer toegepast bij incontinentiegevallen waarbij men met behulp van deze therapie de spieren weer oefent in het noodzakelijke samentrekken. Hierbij wordt een tamponvormige elektrode in de vagina geplaatst, die dan met een stroomstoot van een lage frequentie, zo'n 1 tot 10 per seconde, de spieren activeert die voor dit euvel bij voornamelijk vrouwen voor een oplossing kunnen zorgen.

Let wel het gaat dan om enorm zwakke stroompjes.
Ook wordt bijvoorbeeld elektrostimulatie toegepast bij mannen die verlamd zijn, bijvoorbeeld door een dwarslaesie, bij hen wordt dan een orgasme teweeg gebracht om op die wijze zaadcellen te winnen voor de bevruchting van zijn partner (kunstmatig uiteraard).

Waarom nou deze voorbeelden?

In de eerste plaats worden wij als "mensen achter JOJA" vaak gevraagd of elektraseks, zoals men het vaak noemt, niet iets geks is dat eigenlijk niet zou mogen. En in de tweede plaats hopen we hiermee duidelijk te maken dat elektrostimulatie wel degelijk kan voldoen aan de wens van de gebruiker.
Want laten we eerlijk zijn, in de sm- wereld zijn we wel steeds op zoek naar middelen om pijn toe te brengen, de elektrasetjes worden ook vaak gebruikt om juist het opperste genot te bereiken. Nu is het wel vaak moeilijk om in de sm wereld pijn en genot nog te scheiden, want eigenlijk vloeien die twee gemoedstoestanden nogal snel in elkaar over, maar alles kan dus met een batterijtje.

En is het dan wel veilig allemaal?

Eigenlijk kunnen we het met zowel ja als nee beantwoorden, maar geldt dat niet voor alles? Het ontvangen van een ferme zweepslag kan soms ook gevaarlijk zijn, net als een pittige bondage.
De veiligheid hangt van een aantal dingen af. Ten eerste het apparaat waarmee je van plan bent te gaan werken. Is dit een beproeft fabriekmodel dat duidelijk is gemaakt voor elektraspelletjes? En zo ja kan het lichaam waarop je het gaat toepassen er tegen?
Dit is wat grof door de bocht natuurlijk want er is meer aan de hand.
De apparaten zijn zeker de laatste jaren veel uitgekiender en veiliger dan voorheen. De spanning bij dergelijke apparaten is soms verschillend, maar ook eigenlijk niet relevant. Waar het om gaat is de stroomsterkte die er kan worden gecreëerd.
En niet alleen de stroomsterkte, maar ook de snelheid waarmee pulsen kunnen worden toegebracht zijn van belang voor een goede werking, hoewel dit laatste niks met veiligheid van doen heeft.
Gelukkig voldoen alle apparaten die in de vakhandel ( seksshops, sm speciaalzaken) verkrijgbaar zijn aan een goede veiligheidsnorm. Het is nog wel niet zo dat er een KEMA keurmerk op staat, maar wie weet. Met name het apparaat dat Erotik Sjop.Com verkoopt zijn zeer zeker veilig, maar er zijn er ook andere merken die daar niet voor onder doen.

En het "slachtoffer"?

Als we dus een goed apparaat hebben dan zijn we al aardig op weg, maar nog niet aan het eind.

Want ook degene die het allemaal "mag" gaan ondergaan moet goed in elkaar zitten!
De meeste subs, en die zullen wel het meest de klos zijn, zitten wel aardig in elkaar maar er zijn wat dingen die toch belangrijk zijn.
Een pacemaker kan behoorlijk verstoord worden bij elektraspelletjes, dus laat je sub leven en gebruik dan geen elektraspullen!
Ook wanneer iemand metalen delen in het lichaam heeft, bijvoorbeeld een spiraaltje, een paar bouten of pennen die een eerdere botbreuk moeten herstellen, is het oppassen geblazen. We zeggen niet dat er dan helemaal niets mogelijk is, maar een waarschuwing is wel op z'n plaats, het kan dan namelijk behoorlijk pijnlijk worden.
Mensen met een zwak hart, maar wat is zwak, zouden meer risico lopen, of dat ook bij het toepassen onder de gordel het geval is, is mij nu nog niet duidelijk maar ik hoop daar meer over te weten te komen.
Nou dus als je verder geen blik in je sub hebt zitten en het apparaat veilig is dan kun je beginnen met het onderstroom zetten van je slachtoffer.

Goed om te weten

Vaak blijken mensen van alles te gebruiken en eigenlijk alleen maar het effect te kennen, maar niks te weten van de werking. Meteen roepen dat dat ook niet belangrijk is zou dom zijn, want juist door een klein stukje van die kennis kun je het "spel" goed spelen.

Wat gebeurt en nu eigenlijk bij elektrostimulatie? Dat spieren aangespannen worden en dat het zalige maar ook onzalige krampjes veroorzaakt is niks nieuws dat weten we wel. Maar hoe die prikkels tot stand komen is ook belangrijk te weten.
We kennen allemaal denk ik nog wel de platte 4,5 volt batterijen en de negen volt cellen. Deze twee typen werden en worden vaak op hun inhoud getest door ze tegen de tong te houden, de contacten wel te verstaan. Voel je een matige prikkel aan je tong dan is de batterij bijna leeg. Spring je echter meteen een meter van de vloer dan zit er in die batterij nog power zat.
We weten, misschien niet iedereen, dat stroom pas stroom kan worden als het zijn naam eer aan kan doen, dus kan stromen. Stroom loopt van de ene naar de andere pool, dat is altijd zo, bij het stopcontact, bij een batterij en ook al in je auto.
Tussen die twee polen, en een elektrasetje heeft ook twee polen, moet een geleider aanwezig zijn om de cirkel rond te maken. Pak je slechts één draadje van het setje beet dan voel je niks, echt niet. Er moet een geleider tussen die twee polen zitten. Vocht is een slechte geleider maar wel net mooi genoeg voor ons elektrasetje. Om te beginnen is het handig te weten dat het vermogen van een veilig setje zodanig klein is dat de afstand tussen de beide polen niet te groot kan zijn, want dat voel je al niks meer. Dus zou je een klemmetje aan de grote teen doen en het tweede aan een tepel, dan is er al geen sprake meer van een prikkeling.
Doe je links en rechts bij een vrouw een klemmetje aan haar schaamlippen, dan is er sprake van een korte afstand waarbij een goede geleiding, en dus prikkeling, aanwezig is. (En ik weet het, alleen vrouwen hebben schaamlippen)

Zie het een beetje als een walkietalkie, hoe dichter je bij elkaar staat hoe harder de ontvangst, verder weg dan verzwakt dit.


.
.

....

En die elektradildo's dan?

In principe werken alle hulpmiddelen, scrotumriempjes, notenkrakers, buttpluggen, penistuigjes, tepelhoedjes, en vaginapluggen etc allemaal het zelfde, er stroomt een stroompje van het ene naar het andere punt. De dildo, af vaginaplug, bestaat uit twee geleidende delen en daartussen een niet geleidend deel. Bij de riempjes etc, is dit precies het zelfde, alleen zit daar vaak de kneep in metalen dopjes. Hiervan zie je op de pagina enkele voorbeelden. Bij al deze hulpmiddelen is de afstand tussen de elektroden, want zo noemen we deze beide polen, niet zo groot en kunnen door het menselijk vocht goed worden overbrugt om te kunnen werken. Zeker in vochtige "ruimten" zoals in de vagina, werkt het allemaal perfect. De stroom wil nu eenmaal graag overspringen van de een op de andere pool, het vaginavocht helpt daar goed bij. Wat het gevolg is blijkt wel uit de vele positieve reacties, zelf heb ik geen vagina dus heb het van horen zeggen.
Je kunt dus lekker gaan experimenteren, onder de gordel, met de bijgeleverde krokodillenklemmen of met pads, en natuurlijk andere accessoires die je los kunt kopen.

Boven de gordel anders.

Bij de meeste mensen waar het hart op de goede plaats zit is de gevarenzone tussen de twee tepels.
Juist de twee meest uitnodigende knopjes bij zowel man als vrouw. Toch adviseer ik graag om niet te proberen de stroom zodanig groot te maken dat je door het aanleggen van twee polen, tussen de beide tepels, een prikkel te laten ontstaan. Je moet namelijk niet vergeten dat de stroom via de borst langs het borstbeen naar de andere borst gaat, daarachter zit de motor die je aan de praat moet houden. Tepelstimulatie kan wel, volgens de fabrikanten, maar dan moet je dat op één borstpartij tegelijk doen, dus bijvoorbeeld tussen de tepelhof en de tepel zelf.
Er zijn mensen die zelfs elektra toepassen in het gelaat, dus mond etc, maar ik raad het af. Ook pogingen om een stroom te laten vloeien tussen bijvoorbeeld een tepel en de vagina lijkt me niet slim, bovendien is de kans op succes niet echt groot vanwege alweer die afstand.
Spelen en experimenteren is enorm leuk en moet je ook zeker doen, maar veiligheid is net als bij alle andere spelletjes, nog altijd veel belangrijker dan een ultiem laatste orgasme!

Over het gevoel en de pulsen.

De kastjes hebben bijna allemaal een aantal instellingen en verschillende mogelijkheden. Het principe is steeds gelijk, er worden stroompulsen van a naar b gezonden.
De snelheid van deze pulsen is belangrijk voor het effect.
Even een vergelijking: een prik met een naald voel je goed, duizenden prikken van een tatoeëernaald voel je nauwelijks. Dat is bij het elektragebeuren haast het zelfde. Je kunt bij de kastjes de frequentie instellen, dus het aantal pulsen per seconde. Staat deze laag, dus iets van 1 per seconde, dan wordt dat als pijnlijk ervaren, staat de frequentie echter hoog dan worden deze pulsen al snel prettig. Dit gaat ook op wanneer de batterij leeg aan het raken is, een volle geeft meer vreugde (voor beide of meer) dan een lege. Ik heb mensen gesproken, zowel mannen als vrouwen, die op een volle batterij en een hoge pulsfrequentie bleven klaarkomen. Of dit laatste met toestemming of in opdracht van de dominant gebeurde is mij niet helemaal duidelijk geworden.

.

Want wat gebeurt er nu?

Door de elektrische pulsen die in het menselijk lichaam doordringen, en graag van pool naar pool willen huppelen, ontstaan er kleine spiersamentrekkingen. Dus zet je een pooltje, die we voor het gemak maar even A en B noemen, op de beide schaamlippen, dan zal tussen A en B een veld ontstaan waarbinnen de spieren een soort aantrekkende beweging zullen vertonen. Doordat deze elektrische spanning pulserend is zullen dus de spiertjes zich snel in en uittrekken. Hierdoor ontstaat een gevoel bij de vrouw alsof ze door duizend handen gevingerd wordt. Bij de man is dat al niet anders, een elektrode op balzak of penis kan, mits de juiste frequentie (het juiste aantal pulsen) is gevonden, een orgasme ontstaan dat nog van verder komt dan de grote teen. Dit zelfde gebeurd er als een elektrode inwendig wordt aangebracht. Een elektradildo zal inwendig zoveel spieren aan het werk zetten dat een knallend orgasme niet meer is te stuiten, zelfs niet als je dat met alle macht probeert tegen te houden! (maar goed dat de meeste kastjes na een aantal minuten zichzelf uitschakelen)
.

Geniet, maar blijf waakzaam.

Zelf hebben we enige ervaring met deze vorm van spelen, we gebruiken het veilig volgens de kennis die er momentheel over is. Het kan best zijn dat we het te veilig doen, maar evengoed kan blijken dat het nog niet veilig genoeg is. We gaan met de tijd mee, dat moet wel want anders zouden we nog met brandstapels onze subs straffen, dus ook elektra zal steeds meer worden geaccepteerd, maar denk steeds aan je partner!

Wij beloven dat we als we meer informatie over dit onderwerp hebben we je onmiddellijk daarvan in kennis zullen stellen.

Waar we het niet over hebben.

Er zijn ook hoogfrequent elektra-apparaten die met een veel hogere spanning werken, daarbij springen letterlijk de vonken van elektrode naar de sub. Deze apparaten behandelen we hier niet. Ten eerste ben ik het daar niet helemaal mee eens, het gebruik ervan bedoel ik, en ten tweede heb ik daarvan onvoldoende kennis om iets zinvols over te zeggen. Wat ik hooguit kan zeggen is dat daarbij met enige kilovolts wordt gewerkt, net als bij de hoogspanning van je tv, en dat ondanks de lage stroomsterkte er reëel gevaar bestaat voor de gezondheid.

Jan van JOJA-SM.NL


..


Opmerking: De gegevens in bovenvermelde uitleg zijn ontleent aan feiten, doch om alles uit te sluiten onttrekken we ons aan de gevolgen die er eventueel toch zouden kunnen ontstaan door het gebruik van bovenvermelde systeem. Iedereen heeft zijn eigen verantwoording in dezen.

JOJA, dan wel Jan kan niet aansprakelijk worden gesteld wanneer er onverhoopt toch dingen fout zouden gaan.


LET OP!
Op alle tekst op deze pagina is een copyright van toepassing
De schrijver is Jan Koopmans.
Mocht je elders, deze of bijzonder gelijkende teksten, aantreffen, geef het dan aan ons door.
Al onze teksten zijn voorzien van een 'Writingsafe' code waardoor de authenticiteit te achterhalen is, ook na overschrijven of wijzigingen. 
Het is niet toegestaan teksten van deze site over te nemen zonder schriftelijke toestemming.
(ErotikSjopCom heeft als enige toestemming voor dit artikel) 

.