Collaring, iets teders of wreeds?

Voor de een betekent een simpel een ‘sm overeenkomst’ en voor de ander een beleving die heel diep in je emoties verwerkt zit.
Ook zal de een na een kennismaken van een paar dagen al een collar krijgen en de ander moet daar jaren op wachten omdat men vindt dat men naar zo’n mooie verbintenis moet toegroeien, en dat doe je niet in een weekje.
Je kunt van een collaring iets bijzonders maken of het gewoon ‘even’ tussendoor doen, ieder zijn ding. Hoe je het ook doet, in de sm wereld is een collaring iets heel bijzonders.

Rituelen Het geven- en ontvangen van een collar is dus iets bijzonders.
Meestal doet men dat met een bepaalde ceremonie gekoppeld aan een ritueel.
De een geeft de voorkeur aan een intiem gebeuren, een stilzwijgende overhandiging van de collar, vaak met een grote emotionele lading die voor de omgeving minder theatraal is maar de mooiste collaring is die bestaat.
De ander geeft de voorkeur aan een breed gebeuren rond de collaring en doet het graag in het bijzijn van geestverwanten, wat natuurlijk ook prachtig is.
De mooiste collarings zijn die waarbij tedere emoties de hoofdrol spelen, een bloemlezing, een gedicht, een stukje muziek of gewoon wat rituelen met knielen etc.
Vaak vallen daar traantjes bij en lopen de emoties hoog op, een teder moment dat in de harten van zowel de direct betrokkenen als in die van de aanwezigen lang zal blijven nagloeien.
Ook zijn er soms collaringen die veel minder indruk maken maar wel echte collarings zijn, al werd het minder smaakvol gedaan.
We hebben ze wel meegemaakt, zelfs met het mes bijna letterlijk op tafel en met bulderende woorden die bedreigingen vormden voor de collargever.
Een soort wrede collaring dus.

Maar hoe het ook is, een collaring is voor de meesten een respectvol gebeuren dat niet voor maar even is maar feitelijk voor het leven.
Bijna alle mensen die serieus met sm bezig zijn zullen van mening zijn dat je een collar moet hebben verdiend, beide!
En dat is voor de een wat langer dan de ander, maar zelden of nooit was een collar die binnen een paar weken werd gegeven duurzaam.

 

Deze pagina hoort bij www.joja-sm.nl

 


 

 

website hit counters
Cobalamin