Wat is sm eigenlijk?


 

E

Een ‘rare gewoonte’ of eigenlijk niks bijzonders?

Sinds mensenheugenis zijn mensen op zoek geweest naar uitdagingen in het leven. Zelfs in de vroege eeuwen waren mensen al ondernemend en wisten dat de wereld moest ontwikkelen.
Ja zou dat niet altijd zeggen als je naar de verafgelegen ingeslapen kleine dorpjes kijkt, maar toch is de taak van de mensen de wereld te ontwikkelen.

Ooit heeft iemand, wie laten we even in het midden, ontdekt dat twee mensen van een ander geslacht dingen met elkaar konden doen die als resultaat had dat er zomaar ineens een klein mensje bij kwam.
Op zich erg knap dat je zomaar weet dat je dan een geslachtsdeel bij die ander naar binnen moet duwen, je moet ook nog weten waar, en dat je door wat bewegingen een soort van straal gaat produceren waardoor die ander, als dat een vrouw is tenminste, zwanger wordt.

Maar goed, iemand heeft dat ontdekt en dat zijn vele ‘iemanden’ na gaan doen. Natuurlijk deden ze dat op de wijze zoals ze dat geleerd was door hun voorgangers, vermoedelijk was dat in het prille begin op z’n hondjes.

Maar ja, de mens zou de mens niet zijn zonder te willen experimenteren en dus ontstonden er vele varianten om vruchtbaar bezig te zijn.
Kijk de kamasutra boeken er maar op na, je kunt het zo gek niet verzinnen of er zit wel een standje voor jou bij.
Net als paarden en veel andere zoogdieren al veel langer deden, begonnen ook mensen in hun extase de partner te bijten, krabben en wild te behandelen tijdens het paringsritueel.
Die pijnigingen werden als aangenaam ervaren, want ze kwamen voort uit een opgewonden gevoel en gaven nog meer spirit om door te gaan.
Toch werd het niet algemeen gebruikelijk om tijdens het seksuurtje ook pijn in het gebeuren te betrekken.

In conservatieve steden en dorpen werd seks slechts gedaan om de voortplanting in stand te houden, dit in het kader van een bijbeltekst die zegt: ‘ga heen en vermenigvuldig u’.

Nergens staat geschreven op welke wijze en ook niet dat bepaalde rituelen of gebruiken om het paren ‘op te leuken’ niet zouden zijn toegestaan.
Maar goed, het verhaal seks kennen we wel lijkt me, dat is voor iedereen bekend terrein en is ook een gewoon bespreekbaar onderwerp in de samenleving, tenzij je uit een ontzettent preuts dorp komt.

Maar ja, ook in de seks werd meer geëxperimenteerd dan de ‘voorgeschreven’ kamasutra standjes. Een van de eerste probeersels waren de zelfbevredigingtechnieken, want je had lang niet altijd een partner bij de hand op momenten dat je een hupse bui had. In wilde toestanden sloeg men wild om zich heen als het orgasme naderde (orgasme is tot een climax komen) (climax is klaarkomen) (klaarkomen is volledig bevredigd uit een zelfbevrediging dan wel paring komen).

Veel mensen grepen tijdens een woest seksgebeuren hun handen vast in de dekens, lakens of rug van hun partner. Hiermee moedigden ze zichzelf en hun partner aan tot meer diepgang dan wel een wilder ‘spel’.

De bekende pets op de billen ter stimulering is eigenlijk een prematuur sm gebeuren. Toch gebeurde dat heel vroeg al, dat schijnt al eeuwen, zo niet nog veel langer, te behoren tot het paringsritueel.
Dus wat pijn bij mensen die niet aan sm doen maar ‘gewoon recht op en neer’ hun leven doorbrengen op deze aardkloot, is heel gewoon.

Tot zover de uitleg van waarom sm in z’n oorsprong niet nieuw is en ook niet ineens is ontstaan in de jaren zestig toen de zogenaamde seksuele revolutie plaatsvond.
Sadisme en het ondergaan, masochisme, is in heel de natuur niks bijzonders, menig dier past het toe, net als mensen dus.


En dan is er ineens sm

Ach, sm, een afkorting voor Sado en Masochisme, niet meer dan dat.
Vrij gesproken; sadistisch zijn en houden van het ondergaan van die sadistische handelingen, masochist zijn dus.

Niks mis mee want er zijn enorm veel mensen die wel iets van deze elementen in zich hebben. Er zijn heel veel mensen die het heerlijk vinden om zowel lichamelijk als geestelijk, of één van deze twee, gebruikt te worden. Mensen die warm worden bij de gedachte dat iemand ze wil vernederen of zelfs wil pijnigen! Nee, dat is geen afwijking, dat is gewoon wat veel mensen willen maar waarvan de meeste het onderdrukken omdat het volgens hen ongewoon is.
En dat het ongewoon lijkt komt simpel omdat de mensheid altijd ontwikkelingen heeft willen ondergaan maar ook vaak terughoudend is met nieuwe of andere ontwikkelingen. Een paradox, want enerzijds wil men het en anderzijds keurt men het af omdat………….. enz….

Kijk, als heel je familie op yoga zit dan zul jij er niet tegenop zien er ook op te gaan, het zou belachelijk zijn als jij dan zou gaan voetballen of paardrijden.
Als je hele omgeving gewoon ‘netjes’ seks beleeft volgens het boekje (welk boekje trouwens?) dan is het bezopen dat jij het anders wilt doen toch? Anderzijds zal het heel gewoon zijn dat je de sm binnenstapt omdat toch al je hele vriendenkring er rondloopt. Maar ja, iemand is ooit begonnen te verkondigen dat je niet over je sm gevoelens mag praten, dus volgden de meeste mensen deze raad als kuddedieren op. Over seks kun je wel praten, want met zes miljard inwoners op deze aarde kun je niet de bewering in stand houden dat er niet aan seks gedaan word. Toch heeft ook bij seks iemand ooit verteld dat je over dit meest natuurlijke fenomeen niet zo veel moet zeggen, want men krijgt er een kleur van op de wangen als je ineens over de slaapkamer begint.

Ik zou niet weten waarom je er niet over zou kunnen praten, het is toch duidelijk dat mannen en vrouwen verschillen en dat er bepaalde dingen samen gedaan moeten worden? Teamwork is heel belangrijk, de man en vrouw kunnen met elkaars lichaam leuke en lekkere dingen doen, dat mag gewoon hoor. En de meeste mensen, ook die ‘stichtelijke’ vader met zestien kinderen, genieten er ook nog van.
Maar ja, je praat er niet over. Wel praten mensen openlijk over hun lage salaris, tekort aan huishoudgeld, het niet kunnen kopen van een auto, moeilijkheden met de opvoeding van het kroost, over de buurvrouw die het met iedereen doet, de buurman die zich stiekem afrukt achter de boom, dat stel verderop dat zo’n herrie maakt midden in de nacht, die rode lampjes in Amsterdam, al die sekslijnen, de internetsites over seks en dan vooral de plaatjes die niemand wil zien, maar niet over je eigen seks toch! Ben je mal!


Een vreemde intro he?

Toch wil ik hiermee aangeven dat sm eigenlijk te gewoon is om er een ingewikkeld verhaal van te maken.
Hoe het komt dat iemand van vernederen houdt, of waarom iemand dat graag zelf ondergaat, waarom pijn zo fijn is en waarom je zo graag iemand wilt vastbinden of zelf vastgebonden wilt worden…….. allemaal vragen en nog eens vragen naar een ‘waarom’ terwijl er zo ontzettend veel dingen zijn waar je vraagtekens bij kunt zetten in het ‘gewone’ leven ook.

Waarom heeft de één een zacht karakter en de ander juist een keihard? Waarom kan de een goed leren en de ander totaal niet. Waarom wordt de één timmerman en de ander boekhouder?

Zou dat in alle gevallen te maken hebben met je afkomst? Was wellicht je vader ook boekhouder en moest jij het daarom ook worden? O kwam je ooit een zacht konijntje tegen en is daar je zachtaardigheid door ontstaan?
Of nog erger, heb je vroeger indiaantje gespeeld met je buurmeisje en heb je haar vastgebonden aan een boom waardoor je nu een strenge dominant bent geworden?
Of zat je ooit vast in een prikkeldraadhek en hou je nu van naalden?

De oorsprong van je sm- gevoelens kunnen er velen zijn. Natuurlijk zullen bepaalde gebeurtenissen in je leven een handje (kunnen) hebben geholpen, maar zou het niet gewoon komen omdat de natuur er zelf voor zorgt dat mensen diverse interesses hebben?
En als die natuur dat zo heeft geregeld, hoe kan iemand zich dan schuldig voelen? Als je geboren bent met sm in de genen dan kun je daar net zo weinig aan doen als dat je geboren bent met rood haar of drie tepels.


Het begint zo onopvallend

In mijn jonge jaren, ja geloof me, ik was ooit jong, was ik best een op seks beluste jongeman. Ik durf nog amper te vertellen waar ik ‘het’ met de diverse deerntjes nog niet heb gedaan. Dat varieerde van kelders tot daken en van viaducten tot liftmachinekamers. Maar ook gammele roeibootjes en verlaten bunkers en zelfs gewoon achter een bosje in een park zaten er bij.
Er kwam een moment dat je het allemaal wat meer variatie gaf en het begon bij mij, heel klassiek overigens, met het aan het bed vastbinden van mijn verkering met wat stropdassen, die droeg ik toen nog.
Zij vond het supergeil en ik niet minder! We gingen dat vaker doen en speelsgewijs kwamen er meer en meer spullen bij. Natuurlijk de wasknijpers, maar eerst was de haarborstel een geliefd slagwapen geworden, ze bleek te genieten van een pak op haar billen.
En zo ontstond de voorliefde voor wat pas later sm bleek te zijn al vrij vroeg. Want sm………… je had er vaag iets over gehoord, maar dat was, ja toen nog wel, iets engs en dat deden alleen die ruwe ruggentuffers, een scheldnaam voor homoseksuelen, waarvoor excuus, maar dat noemden we toen zo.

Inmiddels weten we dat sm niet alleen bij homos voorkwam en komt. Wel is er nog een harde stroming in de lederscène, maar dat staat los van wat wij met sm bedoelen.
In mijn geval ging ik op zoek naar meer informatie over sm, want je wilde er wel meer van weten. Er bestonden maar verdraaid weinig boekjes waar je wat aan had. Internet bestond niet, dus ff Googlen was er niet bij.

Het toeval wilde dat ik in die tijd een bijbaantje kreeg in een bedrijf dat sekswinkels bevoorraadde. Zo zeulde ik met dozen ‘porno’ en opblaaspoppen, want die waren er volgens mij in 1600 al ;-)

Steeds vaker zaten er ook vreemde dingen bij, meestal kwam dat uit Denemarken. De vibo was er al vrij snel, maar ja, dat is nog niet direct het symbool voor sm lijkt me. Maar we kregen zwepen binnen, eigenaardige klemmen (de Amerikaanse of Chinese tepelklem) en diverse spullen waar ik toen geen benul van had.
Sm bleek dus toch echt te bestaan want als fabrieken dit soort marteltuig maken dan zijn er meer liefhebbers dan ik alleen.
Het blad Gandalf kwam uit en daarin werd meer over mijn gevoel verteld, eindelijk werd duidelijk dat sm bestond en dat ik niet de enige was met die ‘enorme afwijking’.
Nee, Club Doma bestond zelfs nog niet, voor sm moest je op zoek in de kleine advertenties waar zo nu en dan bijeenkomsten werden aangekondigd.
Ik heb me jarenlang met sm bezig gehouden, het was eigenlijk andersom; sm hield mij bezig.
Ik groeide verder in die materie, ik was pakweg 25 jaar en trouwde met een vrouw waar ik knettergek op was, helaas had ik even niet aan sm gedacht.
In mijn huwelijk, dat 12 jaar stand hield was ik gelukkig, maar miste toch echt wel de sm. Het was en is nog steeds een wereldwijf, die ex van me, ze komt na 23 jaar gescheiden te zijn nog steeds bij ons, jootje en mij, op de koffie.

De stiekeme sm gerelateerde handelingen verdwenen en met jo kon ik vol gas het sm leven in, de rest is bekend of kun je elders op deze site lezen.

 Sm is niet eng of gek

Je hebt mensen die maandelijks of wekelijks naar parenclubs rennen om daar lekker de beest uit te hangen met jan en alleman. Gek genoeg is dat algemeen aanvaard! Als iemand zijn vrijgezellenavond wil vieren in zo’n club is dat heel normaal, niemand kijkt er raar van op.

In een parenclub kun je echter wel heel veel dingen doen die we bij sm zeker niet zouden gebruiken. Zedeloosheid en ongecontroleerd seks bedrijven met een willekeurige bezoeker is heel gewoon daar.
Roep je echter dat je naar een sm- club gaat dan is de wereld vaak te klein, dat is schandalig!

En dan wetende dat bij sm seks vaak maar secondair aanwezig is.
Binnen de sm wereld is het allemaal veel gecontroleerder, er gebeuren geen extreme dingen die ongewenst zijn, natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar daar distantieer ik me graag van.
In de media lees je alleen de uitwassen, de ongevallen die meestal niet gebeuren bij de serieuze sm beoefenaar maar bij de ‘gelegenheids sm-er’ die al of niet commercieel ook wel eens iets geks wil doen.
Sm is niks bijzonders, niet gekker dan dat je van bungyjumpen houd of van linedance.
Sm wordt pas gek als je er zelf geheimzinnig over doet. Vaak durven mensen niet te zeggen dat ze aan sm doen, ze laten zich mangelen door vooroordelen, dat is eigenlijk heel triest.

Ik moet hierbij altijd denken aan een collega uit de schrijverswereld, die heeft een zoon die op ballet zit, al zijn vrienden zitten op voetbal. De goede man brengt zijn zoon in sportkleding naar het ballet en pakt daar zijn tutu en balletschoentjes pas uit…….. verstoppen van iets dat heel gewoon is.

Sm is ook heel gewoon, laten de mensen die niet weten wat het is maar denken dat we gek zijn, eens komen ze er achter, net als wij; ‘sm is zo gek nog niet’.

 Jan-JoJa

LET OP!
Op alle tekst op deze pagina is een copyright van toepassing ©
De schrijver is Mr. Jan

Mocht je elders, deze of bijzonder gelijkende teksten, aantreffen, geef het dan aan ons door.
Al onze teksten zijn voorzien van een 'Writingsafe' code waardoor de authenticiteit te achterhalen is, ook na overschrijven of wijzigingen. 
Het is niet toegestaan teksten van deze site over te nemen zonder schriftelijke toestemming.

 

Deze pagina hoort bij www.joja-sm.nl

 


website hit counters
Cobalamin