Wat denk je in de sm te vinden?

 

 

Een veel gestelde vraag,
vooral aan mensen die voelen dat ze ‘iets’ met sm hebben maar nog totaal geen idee hebben hoe dat in te vullen

 

Het is ook niet eenvoudig, vaak hebben mensen al heel lang verstopte gevoelens, soms heeft het een duidelijk kader maar veel vaker kan men het geen naam geven en al zeker niet omschrijven.

Ook heel vaak duwt men gedachten weg omdat men denkt dat het iets kwaads is en je zo niet mag denken. Het is natuurlijk niet gezond om aan dingen te denken als; iemand pijn doen, iemand vernederen, vertrappen, in de macht houden, misbruiken en ga zo maar door. Maar is dat ook echt slecht om zo te denken?

Vaak denken mensen die deze hersenspinsels hebben dat ze potentiële slechteriken zijn, misschien wel een verkrachter of moordenaar!  
De een ziet bij deze gedachten ook nog wellustige seks, compleet met het verkrachten van een weerloos vastgebonden slachtoffer, jedums wat waanzinnige slechte gedachten zeg, daar zou je toch mee naar een kliniek moeten of zo?

Maak je geen zorg, het is net zo slecht als het kijken naar een speelfilm waarin misdaden worden gepleegd, je geniet er van maar zou het zelf nooit doen. Met sm is dat wel iets anders maar er zit ook een ander idee en gedachte achter.

Want al die ‘slechte’ dingen die door je hoofd spoken en soms behoorlijk sadistisch zijn wil je misschien wel in het echt doen of ondergaan, maar altijd vanuit het principe dat je ‘slachtoffer’ of ‘dader’ er net zo van geniet dan jij.

In principe is sm een beleving die meestal is gebaseerd op ongelijkheid, je hebt een ‘dader’ en een ‘slachtoffer’, alleen zijn dat binnen deze beleving maar relatieve begrippen.

Maar we dwalen wat af want je bent nog lang zover niet dat je al dader of slachtoffer bent.

Ondertussen zit je vol vragen, kettingen en leder, je ziet het in videoclips, op plaatjes en vooral op het internet en je voelt er iets van opwinding bij, alleen begrijp je nog niet waardoor en waarom. De een raakt min of meer opgewonden bij het zien van een persoon in lak of leder, de ander van een zweep die een huid voorziet van mooie striemen of van iemand die naakt over de grond kruipt met een halsband om, noem het maar op, er is altijd wel een belletje dat klinkt, voor iedereen!

Eng he?
Meestal weet je in de beginfase van je fantasieën het nog niet thuis te brengen waar je gevoel écht zit, wil je nou het slachtoffer of juist die wreedaard zijn?
Raar eigenlijk toch? Je geniet van ‘sm- achtige’ dingen maar kan er nog geen vinger achter krijgen, je weet niet welk element je daarvan het meest aantrekt.
Maar ja, zelfs dat is nog niet aan de orde want je kunt en durft nog niks met je gevoelens, je denkt nog steeds dat je gek bent en de enige op de wereld die zulke walgelijke dingen denkt ben jij. Natuurlijk ben je niet de enige, er zijn ontzettend veel mensen die zo denken als jij, maar ja, die kom je natuurlijk nooit tegen.
Maar goed, je gaat wat rondsnuffelen op internet, gelukkig maar dat dat er tegenwoordig is. Je ziet sites die over sm gaan, of die in ieder geval plaatjes laten zien die een beetje overeenkomen met dat wat jij in je hoofd ziet spoken. Sommigen hebben zelfs een chatbox, 'maar ja dat is natuurlijk alleen voor die doorgewinterde sm- ers, daar moet je niet zijn, dat is eng'.

Wat wil je?
Maar ja, je zit met die gevoelens, wat nu?
Eigenlijk zijn er twee soorten gevoelens, de ene is zoals hierboven beschreven, je weet dat sm ergens aan je trekt maar niet in welke vorm, bij de andere heb je al een duidelijk beeld welke positie je daarbij in zou willen nemen, die van onderdanige of die van dominant.
Ook dat kun je weer uitsplitsen want je hebt mannelijke en vrouwelijke onderdanigen, vaak zijn de verlangens verschillend. Dan heb je ook nog verschillen in wensen  bij de sm beleving, daar zijn enorme verschillen zelfs. Zo gaat het de een om slechts super onderdanig behandeld te worden, de ander wil daar enorm veel pijn bij, weer anderen gaat het om lust en wil er beslist seks bij en ga zo maar door. Dat verschilt ook weer tussen man en vrouw, want onderdanige mannen hebben vaak andere wensen dan onderdanige vrouwen.
Bij dominanten is dat verschil er ook, de een wil gewoon domineren en de onderdanige een bepaalde afhankelijkheid van hem/haar aanmeten, de ander wil slechts zijn of haar sadistische gevoelens botvieren. En ook bij de dominanten zijn er natuurlijk mensen die het koppelen aan seks, een pijnlijke (fake) verkrachting kan daar dan bijhoren.

Even naar de sub (onderdanige)
De wensen of verlangens van de mannelijke en vrouwelijke sub kunnen sterk verschillen. Een paar voorbeelden wil ik wel geven, maar hou er rekening mee dat het voorbeelden zijn uit mijn ervaringen die lang niet altijd voor iedereen gelden:

Een mannelijke sub zoekt overwegend onderdanigheid en een slaafs bestaan. Hij zou zich het liefst volledig geven aan een D (dominant) en daar ook heel veel voor willen doen. Veel voorkomende gewenste martelingen zijn; klemmen op geslachtsdelen, anaal genomen worden ( met dildo of strapon), gezweept worden maar niet te hard, als asbak dienen, de D beffen of pijpen, een CBT aangemeten krijgen
( Cock – Ball Torture), een apparaatje dat de penis en balzak opsluit zodat een erectie niet meer mogelijk is en ook heeft de mannelijke slaaf vaak in zijn wensenpakket het gedwongen zelfbevrediging moeten toepassen.

De vrouwelijke sub heeft meestal andere wensen en gaan ook emotioneel soms dieper. Meer dan de mannelijke sub zoeken vrouwelijke subjes naar vastigheid, vertrouwen en geborgenheid, een vrouwelijke sub hecht zich ook meer aan de D dan een mannelijke ( is niet altijd zo dus). Vrouwelijke subjes willen graag echt onderdanig zijn en altijd klaar staan voor de D. Ze kunnen vaak meer pijn hebben dan mannen en verlangen er ook meer naar dan de man-sub. Wat een vrouwelijke sub meestal minder prettig vindt is het kruipen over de vloer. Vrouwelijke subs zijn ook emotioneel gevoeliger, ze hebben vaak minder verbale instructies nodig dan mannen, ze begrijpen een klein gebaar al. Seks is minder vaak hoofdzaak bij vrouwen dan mannen, maar als ze het er bij willen dan moet dat ook vaak wild en intens.

Natuurlijk zijn bovenstaande omschrijvingen slechts constateringen uit ‘het veld’ en mag men het niet generaliseren want iedereen is anders.

 

Dominanten
Ook dominanten hebben vaak in hun premature situatie al wensen.
Natuurlijk kun je als D wel al wensen hebben, maar als je aan het begin staat en nog niet weet hoe de praktijk is dan is het moeilijk in te schatten of je wensen wel haalbaar zijn en of er wel iemand te vinden is die er aan toe kan- of wil geven. Dat geldt overigens ook voor de onderdanige.
Gek genoeg zijn er veel mannelijke dominanten die vooral de seks erg belangrijk vinden, bij vrouwelijke dominanten is dat aanzienlijk minder vaak het geval. Ook opvallend is dat een beginnende D minder goed zijn of haar wensen naar buiten kan brengen dan een sub. Een sub omschrijft vaak best gemakkelijk zijn of haar wensen, een D heeft daar meestal korte en bijna cliché- achtige antwoorden op. Ook wel gemakkelijk natuurlijk want de D kan zich afdoen met: ‘dat merkt de sub vanzelf wel, je moet ze niet te veel vertellen’.

Toch zou het goed zijn om ook als dominant eens duidelijk in beeld te krijgen wat de behoefte is.
Wil je iemand echt onderdanig behandelen en hem of haar die geborgenheid geven, of wil je alleen maar spelletjes doen en pijn (zwepen, klemmen, oprekken enz.) toebrengen voor eigen genot?
En niet te vergeten; er zijn ook veel mensen die zich als dominant presenteren om zo in contact te komen met een onderdanige, maar dan niet met de bedoeling een sm- relatie aan te gaan maar puur voor de seks (een hongerige sub trapt snel in dergelijke, soms slimme, valkuilen).

Waarom dit epistel?
In de eerste plaats schreef ik dit in de hoop dat mensen die zoekend zijn hier veel van zichzelf in herkennen, zodat ze niet meer denken dat ze de enige zijn met die ‘rare’ gevoelens.
In de tweede plaats kan de lezer zich associëren met delen van de wensen die anderen hebben, waardoor ze dingen ook beter een plaatsje kunnen geven.
En op de derde plaats kun je in dit verhaal handvatten vinden om vragen te beantwoorden, vragen die je bijvoorbeeld op de chatbox gesteld kunnen worden, maar ook op bijeenkomsten van gelijkgestemden etc.

Meest voorkomend
Als we even de blik op onze chatbox werpen, die van ons is puur sm, al mag een dolletje ook best wel, dan komen de volgende situatie vaak tegen:
Er komt een nieuweling binnen en die heeft geen ervaring met sm maar wil er graag wat over weten en dingen ontdekken.
De vraag van een ervaren sm- er en chatter is dan vaak; ‘wat denk je in de sm te vinden en hoe zie jij sm?’
Begrijpelijk dat niet iedereen dat goed kan vertellen of verwoorden, want je bent immers ontdekkend?  

Maar door hier eens te lezen wat er zoal aan wensen bestaat en ook zelf eens te rade gaan wat je gevoelens écht inhouden, kun je wellicht die vraag eens wat beter beantwoorden, al zal het niet altijd gemakkelijk zijn.
Juist omdat we ons bezig houden met de echt geïnteresseerde in de (BD)SM zijn we soms wat kritisch met vragen op de chatbox, we willen namelijk graag voorkomen dat we een chatbox vol mensen krijgen die sm slechts aangrijpen om te dollen of zich te laten opgeilen.

Wat wil je?
Doe je ogen eens dicht en kijk wat je eerste beelden zijn die je hersens je tonen, ben je daar de ‘baas’ over een ander of zie je een ‘baas’ waarnaar jij graag zou willen luisteren?
Als er aan een subje gevraagd wordt wat die zoal voor de D zou willen doen dan is een antwoord als: ‘Alles!’ pure onzin, want niemand kan alles doen.

Het komt heel veel voor dat iemand roept alles voor zijn meesteres te willen doen, bij doorpraten komt er dan al snel uit: Maar niet te veel pijn en geen zichtbare gevolgen hoor, ik wil niet gepijpt worden, nee anaal hou ik niet van, nee, klemmen op mijn plasser wil ik niet hoor, nee ik wil geen klaarkom verbod, nee ik hou niet van plasseks en ook niet van opsluiting, en nee ik wil geen brandmerk en ook geen….. enz….
Nou wil het bovenstaande niet zeggen dat deze dingen altijd en bij iedereen gangbaar zijn hoor, maar het is wel een voorbeeld van wat vooral mannelijke slaven ‘alles’ noemen.

Vrouwelijke subjes zijn daar vaak veel duidelijker in en voor hen geldt meer dan voor mannen het visuele, een vrouw let meer op kleding van de D dan de mannelijke doet, een man heeft het vaak alleen maar over lakleer en laarzen, vrouwen zijn gedetailleerder en vallen meer op chique.

Wellicht heb je hier iets aan, je kunt je eigen plaats min of meer vinden denk ik en misschien kun je nu makkelijker antwoorden geven op de vraag: wat zie jij in sm?

Mr.Jan PijnlijkTeder

 

LET OP!
Op alle tekst op deze pagina is een copyright van toepassing ©
De schrijver is Mr. Jan

Mocht je elders, deze of bijzonder gelijkende teksten, aantreffen, geef het dan aan ons door.
Al onze teksten zijn voorzien van een 'Writingsafe' code waardoor de authenticiteit te achterhalen is, ook na overschrijven of wijzigingen. 
Het is niet toegestaan teksten van deze site over te nemen zonder schriftelijke toestemming.

Deze pagina hoort bij www.joja-sm.nl

 

website hit counters