SM Breed

 

 

SM Breed - Wat beleeft een sm- liefhebber en is dat gewoon?

Elders op deze site is al heel veel over (BD)SM geschreven en uitgelegd, maar ik zal proberen voor hen die nog veel vragen hebben, het wat breder uit te leggen.

SM, velen denken daar anders over, voor de een is het een seksuele voorkeur, voor anderen een manier om de oerinstincten een kans te geven, of hun agressie kwijt te kunnen en voor weer anderen is het een gebeuren dat is gebaseerd op oude martelpraktijken, zoals de inquisitie, of gewoon zoals wrede inboorlingen omgingen met hun prooi- gevangenen. Weer anderen zien sm in een andere, soms geheel los van dingen die ooit waren, als een beleving waarbij alle partijen het eens zijn met wat er gebeurd. Zowel het ‘slachtoffer’ als de toe brenger zijn het eens geworden over een beleving waarbij de een de onderdanige is en de ander de overmeesterende.
Ook kun je dan de wijze van onderdanigheid weer opsplitsen in verschillende partjes. Deze laatste vorm is zo ongeveer dat wat mij en de meeste sm-ers in onze omgeving bezighoud, sm is voor ons niet eng, wreed of gevaarlijk. Voor een bepaalde groep is sm iets onlosmakelijks van seks. Als ze aan seks denken dan krijgen ze neigingen om ‘sm achtige’ dingen te doen, doen ze aan sm dan moet er ook seks bijkomen. Voor mij, en een grote groep om me heen is dit anders. Ik zeg ‘anders’ omdat ik niet kan en mag schrijven ‘beter’, want het is heel simpel, wat de een normaal vindt mag de ander niet afkeuren in de sm, je beleeft het gewoon zoals je het zelf hebt ingevuld.

Maar wat is dan normaal?
Antwoord: niks en alles Wat is normaal in een mensenleven? Is elkaar vermoorden, oorlog voeren, oplichting, diefstal, overvallen, te hard rijden of verkrachten normaal? Nee, dat is het in onze cultuur zeker niet. Natuurlijk zullen er her en der op de wereld plekken zijn waar al deze dingen wel gewoon worden gevonden, maar ik denk er wat anders over. Is het slaan met een zweep in een sm- beleving dan wel normaal? Nee, is ook niet normaal, want er zijn ook mensen die aan sm doen en echt niet met een zweep tekeer gaan, dus voor hen is de zweep niet normaal. Is het lopen in krakende lederen of rubberen outfits normaal?
Nee, ook dat is niet normaal, ik doe het even goed in een pak met stropdas. Ik zal nooit drugs, drank, poppers of wat dan ook voor hallucinerende middelen gebruiken, is dat dan wel normaal? Nee, ook dat niet want er zijn hele volksstammen waarbij het gebruik van voornoemde middelen heel gangbaar en dus normaal is. Ja zeg, nu weet je nog steeds niet wat normaal en ongewoon is! Mooie les dus, in de sm is niks gek en niks ongewoon maar ook niks is normaal, want wat de een doet kan de ander gek vinden en omgekeerd. Ik bedoel hiermee aan te geven dat er binnen de sm- wereld talrijke vormen bestaan en men onmogelijk als leek sm kan veroordelen, simpel omdat er zoveel verschillen zijn, waarbij iemand die zegt ‘gewoon’ te zijn zich wellicht ook in thuis zou voelen in één of meer van die gebruiken. Als iemand er sterk naar verlangt enorm te worden misbruikt door meerderen en dan ook nog in vastgebonden positie, dan kan ik dat wel iets vinden dat niet bij me past, maar is het ongewoon?
Nee, voor hen die er naar verlangen niet, hij of zij geeft toe aan verlangens, meer niet. Ja maar… Hoor je dan als mens niet onderscheid te maken met wat ‘normaal’ is en niet zomaar alles wat je in je hoofd hebt ten uitvoer te brengen? Ja en nee, alweer een dubbel antwoord. Alle ‘hersenkronkels’ die men kan krijgen zijn zeker niet bruikbaar in het leven, iedereen heeft wel eens gedachten waar je niks mee kunt of mag. Dat is tevens een van de mooie dingen in de sm, alles wat iemand wil doen of ondergaan zal nooit anderen schaden. Je slaat nooit iemand die het niet wil, je laat je ook niet slaan als je niet expliciet hebt aangegeven het goed te vinden. In de sm is het dus allemaal op basis van vrijwilligheid, niemand lijdt pijn tegen de zin, niemand brengt pijn toe zonder dat de ander dat wenst. En dat is nou juist weer iets dat de ‘normale’ buitenwereld maar niet kan oppakken, zij denken maar al te vaak dat sm een wreed gebeuren is waar de onschuldige wordt gemarteld.

Ben je dan wel normaal als je graag pijn wilt?
Nee, dan ben je niet normaal, tenminste niet voor hen die niet van pijn houden, voor de pijnliefhebbers ben je echter weer wel normaal. Ik ga beslist niet een hoogdravend verhaal over endorfine en andere technische- medische termen houden, we houden het bij het punt waar we nu zijn, de sm- beleving en niks uitsloverij met mooie termen, als je van pijn geniet is dat voldoende wetenschap, hoe het komt zal maar weinigen een zorg zijn. Die pijn is overigens maar een relatief iets, want ook een sm- liefhebber, vanuit de onderdanige kant, zal de pijn van het op de duim slaan bij het spijkeren niet als aangenaam ervaren hoor (een dominant al helemaal niet!). Het ondergaan van pijn is voor de onderdanige, mits deze er ook van houdt, iets dat moet komen vanuit een bepaalde emotie. Ja, dat is verrassend he? Sm-ers hebben dus meer nodig dan een zweep, ze hebben ook gevoel en verlangen nodig, want slaan om het slaan is er echt niet bij. Maar ja, alleen maar een beetje met een zweepje slaan is natuurlijk nog geen sm toch? Klopt, voor de meesten niet, voor anderen gaat dat al heel ver, maar ja, wat was ook alweer normaal? Er zijn ook mensen die dat zweepje vervangen door een zweep en nog veel meer enorm gevaarlijk marteltuig. Je hebt ook heel harde sm- beoefenaars, die slaan elkaar half dood, verkrachten hun mede beoefenaars, mannen of vrouwen of man/man en vrouw/vrouw, het maakt ze niet uit. Ja, dat heet dan ook sm, niet mijn ding, maar ik heb het recht niet het af te keuren, waarom zou ik ook, zij genieten er toch van?
Omgekeerd bestaat ook, de ‘soft sm-er’, een groep mensen die in het luchtledige tussen sm en ‘gewoon’ vertoeven, we noemen deze laatste ‘vanilla’ mensen. Maar ook deze liefhebbers van zachte en soms strelende sm, genieten er van, vaak is er niet eens sprake van een machts- onevenwicht, dus geen verhouding tussen een dominant en een onderdanige maar gewoon lekker samen bezig zijn. Is dat dan niet goed? Ja hoor, dat is prima, alleen zou ik me daar niet steeds mee bezig kunnen houden, voor mij is er wat meer in de wereld, maar ach, zo heeft iedereen iets wat bij hem of haar past.

Dus sm is pijn?
Nee en ook hier weer tevens een ja. Natuurlijk zullen de meeste mensen die met sm bezig zijn ook pijnprikkels toebrengen of ondergaan, maar dat hoeven lang niet altijd fysieke pijnen te zijn. Er bestaan, ik schreef dat eerder al, ook mensen die heel intens met sm bezig zijn en die elkaar beslist nooit lichamelijke pijn toebrengen. Is dat dan wel sm? Ja, dat kan heel goed sm zijn. Maar ik zal eerst even sm vertalen naar een D/s. D/s? wat is dat nou weer? Een D/s is een gebeuren tussen een dominant (D) en een onderdanige (s). Die ‘s’ is afgeleid van het Engelse woord submissive en betekend simpel; onderdanige, wat we dan weer vaak afkorten tot ‘sub’ of ‘subje’.
Geen pijn dus, ja dat kan. In een D/s gebeuren is er sprake van een machtsongelijkheid, de een is de ‘baas’ en de ander de ‘knecht’ of slavin/slaaf. De dominant kan een sterke drang hebben, meestal van nature, om iemand de baas te zijn, eventueel zelfs te vernederen en te straffen, al of niet door pijn toe te brengen. De onderdanige kan zich helemaal thuis voelen in een situatie van onmondigheid, afwachting, nederigheid, klein enz… Als deze twee samen komen dan kan er, mits men het met elkaar goed kan vinden, een heel mooie beleving uit voortkomen. Dit D/s gebeuren kan feitelijk ook zonder fysieke pijnen, want er zijn ‘ergere’ pijnen, de emotionele, het geestelijke pijn doen, ja zelfs pijnlijk kwetsen kan daar bij horen. Dit kan zelfs tot huilbuien en enorme andere emoties leiden, toch wil het ‘slachtoffer’ dit voor geen geld missen! Raar? Ja het is raar en toch zo heel gewoon, want als je eenmaal sm hebt begrepen zul je dit niet meer raar vinden maar wonderlijk mooi.

Echte pijn?
Met een glimlach zeg ik hier dat echte pijn bestaat, ook binnen de sm. Echte pijn is een pijn die het gevolg is van een echte straf die een sub heeft verdiend. Ook de D zal, mits hij ook echt is, de door hem/haar toegebrachte pijn aan de sub als pijnlijk ervaren, een D straft niet graag echt. Echte pijn of straf zal de sub kunnen overkomen als deze iets gedaan- of nagelaten heeft dat niet past binnen de afspraken. Ook over deze straffen is overleg geweest bij het aangaan van de D/s of in ieder geval op een bepaald tijdstip met elkaar doorgenomen. Echte pijn is ook als er iets heeft plaats gevonden dat voor de sub of D emotioneel heel zwaar is geweest en waar het label ‘sm’ minder op past. Maar dat zijn pijnen die men ook in de gewone (vanilla) wereld kent. Een zweepslag, een venijnige klem, een harde prikkende zetel, een lastige mondgag, een vervelende anaal plug of dildo. Een knellend touw, een totale bewegingsvrijheid beperkende knevel, het zijn dingen waar je als gewoon mens vast niet aan wilt denken, maar de onderdanige zal hier telkens weer naar verlangen. Is dat gewoon? Nee, voor mensen die zich gewoon voelen niet, in de sm- wereld is het echter wel heel gewoon.

En al die andere dingen?
Welke dingen? Bedoelen we dan naalden, messen, vuur, brandmerken, wurgen, ademreductie, eenzame opsluiting, buiten aan een boom binden, elektra, met een stok tot bloedens toe slaan, ‘gedwongen’ seks of wat dan ook?
Ja, deze dingen vallen voor veel mensen ook onder sm, alleen zullen er ook velen andere gedachten over hebben. Voor mij is het zien van bloed onnodig en niet wenselijk, al kan er altijd een ongelukje gebeuren. Naalden zijn iets waar men zich vaak pas mee bezighoud als men er ruim voldoende kennis van heeft. Ademreductie en wurging heb ik niets mee, ik ben zelf al blij als ik tussen de rook van mijn peuk nog wat frisse lucht krijg, maar als iemand zich lekker voelt bij deze sm- vorm dan moet men dat zelf weten, ik keur het echt niet af. Vaak weten mensen die zich hiermee bezig houden verdomde goed wat ze aan het doen zijn. Dat geldt ook voor het werken met messen (knifeplay), dat klinkt heel eng maar is als men het goed doet totaal veilig. Je zou je kunnen afvragen of met messen ‘spelen’ op een lichaam gewoon is.. Nee, dat is niet gewoon, tenzij je er van houd en degene waarbij je het doet ook, dan is het heel normaal.

Dus is sm gewoon? Nee, sm is niet gewoon, maar als je eenmaal weet wat sm is dan lijkt het wel of de hele wereld om je heen niet gewoon meer is, dan is alleen sm nog gewoon, raar he?

Succes!
Mr.Jan PijnlijkTeder (©JOJA-2011)


 

LET OP!
Op alle tekst op deze pagina is een copyright van toepassing ©
De schrijver is Mr. Jan
Mocht je elders, deze of bijzonder gelijkende teksten, aantreffen, geef het dan aan ons door.
Al onze teksten zijn voorzien van een 'Writingsafe' code waardoor de authenticiteit te achterhalen is, ook na overschrijven of wijzigingen. 
Het is niet toegestaan teksten van deze site over te nemen zonder schriftelijke toestemming.

Deze pagina hoort bij www.joja-sm.nl

 

website hit counters
Cobalamin