Hoe gaat zo’n meeting?

 

De meest gestelde vraag, die we krijgen als we iemand uitnodigen om eens een meeting te bezoeken, is die hier in de kop staat

Een begrijpelijke vraag, want je wil natuurlijk graag weten waar je terecht komt als je naar een meeting gaat. We zullen dat proberen zo duidelijk mogelijk te beantwoorden. Uiteraard geldt dat antwoord alleen voor meetings van JOJA, want elke club, vereniging of organisatie heeft z’n eigen invulling van een meeting.

In de eerste plaats willen we even kwijt dat we ons realiseren dat we wat betreft de toelating tot een meeting, wat kieskeuriger zijn dan veel anderen, wij willen een bepaalde zekerheid over de serieuze bedoelingen van de bezoeker. Hiermee voorkomen we dat we mensen binnenkrijgen die uitsluitend uit zijn op ‘even scoren’ of zichzelf alleen maar komen opgeilen.

Als je eenmaal de uitnodiging hebt, en dat is echt niet zo moeilijk als je denkt, mits je sm als iets serieus ziet, dan komt de dag dat je de stoute schoenen aantrekt en naar onze meeting gaat. Natuurlijk is dat doodeng en griezelig en je krijgt het al warm als je denkt aan al die mensen die daar zijn en jou gaan staan aankijken, omdat je ‘nieuw’ bent.
Dat laatste kun je meteen doorspoelen want niemand kijkt een nieuweling raar aan, iedereen die er is was namelijk ooit zelf nieuw en begrijpt meteen je ‘angst’. 

Je komt binnen

Bij binnenkomst gebeurt er niks bijzonders, althans, het is niet anders dan dat je binnenkomt bij een verjaardagsvisite. Je kent niemand, behalve de ‘jarige’, in dit geval kunnen dat Mr.Jan en jolanda zijn of iemand die je toevallig al kende van elders. Net als op een familiebezoek groet je elkaar, ben je onbekend dat is het leuk om bij het geven van een hand of knuffel je ook even voor te stellen.
Het is in sm- kringen, niet alleen bij ons, gebruikelijk om elkaar te begroeten, vaak hoort daar een kus(je) bij of als je elkaar al langer kent een omhelzing (waarbij je uiteraard geen vent hoeft te kussen als je zelf een vent bent en zo hetero als een ui).
Zo, het ergste heb je gehad, nu nog even een plekkie zoeken, het liefst natuurlijk zo onopvallend mogelijk, of juist weer niet?
Je kunt wat te drinken halen, je kunt stil in een hoekje gaan zitten en je kunt ook meteen proberen een gesprekje aan te knopen met een andere gelijkgestemde. Ja, gelijkgestemde, want juist door ons kritisch kijken naar wie we toelaten, mag je er redelijk zeker van zijn dat iedereen die er is, over sm denkt zoals jij.

Ben je alleen gekomen, als dominant of als sub, of kom je als stel, daar zit natuurlijk verschil in bij je gevoel. Als je alleen bent dan voelt dat natuurlijk anders aan dan als je als stel komt, dan heb je immers al een bekende bij je?
Als stel zul je vermoedelijk sneller aansluiting zoeken bij anderen, je wisselt van gedachten over sm en dat is prima, al hoeft het niet, je mag ook gewoon ‘op jezelf’ blijven, maar dat is jammer, want op een meeting kom je juist om samen te zijn, op een plek waar sm- bespreekbaar is maar ook kan worden beoefent.
Ben je alleen gekomen dan kan dat anders zijn, nee het hoeft niet, maar het kan.
Soms denken, vooral onderdanigen en dan met name de mannelijke, dat men wel even een D kan scoren. Ook dominanten hebben soms wel dat gevoel, maar dat is meestal minder opvallend.
Laten we even wat duidelijk maken; onze meetings zijn geen marktplaats, je komt er niet even een sm- partner uitzoeken, zo werkt het niet. Natuurlijk is het wel zo dat je op meetings meer kans maakt op het ontmoeten van een sm- partner dan bij de Lidl, maar denk niet dat het meteen wel even lukt.
Opdringerigheid werkt totaal niet, je stoot dan eerder een D- of s af dan dat je ze naar je toetrekt, dus doe dat niet! De duidelijkheid gebied ons te zeggen, en niet zonder enige trots, dat die opdringerigheid zich op onze meetings zelden of nooit voordoet.

Samenvatting

Het meetingbezoek is gewoon niks engs, het is het samenzijn met mensen die zijn zoals jij. Ja, de een gaat ‘spelen’ (rot woord voor een sm- beleving), de ander wil alleen een praatje maken en weer anderen willen gewoon een avondje gezellig uit en alleen maar zitten te zitten.
‘Niks moet en (bijna) alles mag’ is altijd bij ons de slogan geweest en dat blijft op een normale meeting ook altijd zo. Op de JOJA- meeting kun je jezelf zijn, sterker nog; we hopen dat je je zelf ook wil zijn. Onze meetings zijn sm-meetings en vergelijk dat niet met een parenclub of andere seksinrichting, want dat zijn we beslist niet! Sm kan zonder seks, maar ook met, en de gradatie daarin bepaalt iedereen voor zich. De ‘dingen’ die normaal in de slaapkamer gebeuren horen ook in die slaapkamer, een sm- meeting gaat over bdsm en daar hoort vaak best het blote lijf bij, maar nogmaals; wippen doe je maar thuis.
Hopelijk hebben we nu wat duidelijkheden gecreëerd over hoe het gaat op zo’n meeting.

Mr.Jan-PijnlijkTeder

 


LET OP!
Op alle tekst op deze pagina is een copyright van toepassing ©
De schrijver is Mr. Jan
Mocht je elders, deze of bijzonder gelijkende teksten, aantreffen, geef het dan aan ons door.
Al onze teksten zijn voorzien van een 'Writingsafe' code waardoor de authenticiteit te achterhalen is, ook na overschrijven of wijzigingen. 
Het is niet toegestaan teksten van deze site over te nemen zonder schriftelijke toestemming.

Deze pagina hoort bij www.joja-sm.nl

 


website hit counters
Cobalamin