De Collar


 

Voor de leken/beginners, een collar in de sm- wereld is een halsband om de nek van een slavin, slaaf of onderdanige. Vaak is deze voorzien van een bevestigingsoog of andere middelen om er een ketting of touw aan vast te maken.

Heilig
Zowel in het echt als in de virtuele wereld (chatbox of e-mail) is het dragen van een collar niet zondermeer toegestaan, althans niet door de Dominant van de betreffende onderdanige. In de reguliere sm- gemeenschap is het dus niet zo dat iedereen zomaar een collar om kan gaan doen.
Vaak staan beginners of mensen die niets met sm hebben er niet bij stil maar voor de drager en schenker van de collar staat de waarde min of meer gelijk aan de trouwring in het 'gewone' leven. Het is dus niet zo maar even een collar kopen of maken en om de nek van een onderdanige hangen.
Dit geldt tevens voor het gebruik van een collar op een chatbox. Op chatboxen en ook in e-mails geeft men vaak met tekens aan of men een collar draagt of een onderdanige bezit die er een heeft. Ook hier gelden weer normen voor, men legt niet zomaar een collar af of doet en dan maar weer een zomaar om, dat is een soort schennis van een heiligdom.

Verdienen
Mensen die elkaar net kennen zullen dus ook niet meteen met een collar gaan staan zwaaien. Als je een subje hebt ontmoet doe je die niet na een paar dagen of weken al een collar om, dat doe je ook niet met een verlovings of trouwring. Als men wat langer met elkaar omgegaan is en het subje heeft getoond een collar te verdienen, door goed gedrag of juist niet, kan de dominant hem of haar een collar schenken. Er kunnen collars worden gekocht en natuurlijk ok zelf worden gemaakt. Ook worden gekochte collars soms voorzien van een persoonlijke applicatie zoals bijvoorbeeld de naam van de meester er in of een hanger met het meesterteken of logo.

Niet zomaar iets dus
Een collar is dus niet zomaar een sm attribuut dat even uit de tas of koffer wordt genomen en vervolgens om de nek komt te hangen. Wel hebben sommigen een extra collar, zonder persoonlijke noot, om te gebruiken bij sessies waarbij een andere dominant(en) gaat(n) 'spelen' met de onderdanige. Het is namelijk niet gebruikelijk dat meester x gaat spelen met een onderdanige die de collar van meester y om heeft.
Nog een variant op het dragen van collars is de siercollar. Er zijn mensen die altijd een collar willen zien om de hals van het subje, maar in een werksituatie of bij het afleggen van visites is het wat extreem (niet voor iedereen overigens) om met een heuse collar om te lopen. In dergelijke gevallen heeft men dan een heel sierlijke, vaak minder brede, halsband/collar aangeschaft. Roestvrijstalen collars van een centimeter breed met een knopje in plaats van een oog zijn het meest populair om altijd te dragen. Ook vinden enkelen een oplossing in een normale halsketting met daaraan een klein medaillon.

Jan.
 

LET OP!
Op alle tekst op deze pagina is een copyright van toepassing
Mocht je elders, deze of bijzonder gelijkende teksten, aantreffen, geef het dan aan ons door.
Al onze teksten zijn voorzien van een 'Writingsafe' code waardoor de authenticiteit te achterhalen is, ook na overschrijven of wijzigingen. 
Het is niet toegestaan teksten van deze site over te nemen zonder schriftelijke toestemming.

Deze pagina hoort bij www.joja-sm.nl

 


website hit counters
Cobalamin