Wat durf ik niet,
wat wil ik niet en wat kan ik niet?

 

 


Deze drie zaken spelen vaak een belangrijke rol in het sm gebeuren.
Natuurlijk hangt elk sm 'spel' samen met de wensen en grenzen die de partners hebben. Daarbij moet zoveel mogelijk rekening worden gehouden met de acceptatie grenzen van allen.
Het kan voor de één heel gewoon zijn de onderdanige ook alleen maar te zien als onderdanige zonder daarbij in te zien dat deze ook eigen wensen heeft. Voor een ander is het van groot belang dat ook de onderdanige geniet, zo denken wij van JOJA er ook over, maar we zeggen niet dat dit de enige juiste weg is, het is onze beleving, die hoeft niet die van jou te zijn.
Als uitgangspunt nemen wij aan dat sm moet worden gedaan door mensen die daar iets in zien om hun leven te verrijken dan wel te veraangenamen. Met name dit laatste is dan heel belangrijk, het mag naar ons gevoel geen één richtingsverkeer zijn, dus niet alleen de dominant moet genieten, ook de onderdanige behoort dat te doen.

Uitdaging voor dominant
Iedereen kent grenzen, bij de één liggen die ontzettend ver weg, bij de ander kunnen die heel dichtbij zijn.
Wat durf ik niet, wat wil ik niet en wat kan ik niet zijn daarin heel belangrijke facetten.
Voor de dominant is het heel spannend en uitdagend om de sub (onderdanige) juist die dingen te laten doen die hij of zij niet durft. Dit kan juist ook voor die sub een uitdaging zijn zichzelf te overwinnen. Dat zelfde kan gelden voor 'wat wil ik niet', want elke wil is te breken. Het lijkt ons eveneens een opgave voor de dominant om te proberen de sub dingen te laten doen die hij of zij niet 'wil'. Natuurlijk zijn daar grenzen, want als het iets is dat echt niet past in het straatje dan krijg je het nimmer voor elkaar. Een voorbeeld van wat wél soms lukt is onszelf ooit overkomen. Mijn partner moest nooit iets hebben van contact met vrouwen, maar na 'zachtjes' toch in die richting enige druk uit te oefenen is ze inmiddels bijna nog gekker op vrouwen dan ikzelf!

Wat kan ik niet
Slechts 'wat kan ik niet' is een serieuze zaak, want als iemand echt iets niet kan dan zijn de grenzen meteen duidelijk. Als bijvoorbeeld een subje door een lichamelijke verstoring of afwijking bepaalde dingen niet kan uitvoeren dan kun je daar ook niks aan veranderen, een subje van 200 kg kun je nu eenmaal geen vogelnestje aan een sling laten uitvoeren. En ook kun je als een subje kwetsbare of beschadigde tepels of schaamlippen heeft dan mag je niet proberen om daar zware fysieke proeven op los te laten, althans niet volgens onze mening.
'Wat kan ik niet' kan ook om andere redenen van kracht zijn. Buitenopdrachten waarbij je veel prijs moet geven van je lichaam of de daarbij behorende instellingen ten aanzien van het sm gebeuren, kunnen in de eigen woonomgeving wel eens 'dat kan ik niet' rechtvaardigen.
Zelf heb ik te maken met een representatieve openbare functie, dat betekent dat iedereen me kent in de plaats waar ik woon, dan zijn er bepaalde dingen niet mogelijk. Wel is het geen geheim dat we liefhebbers van sm zijn, maar het ook daadwerkelijk laten zien op de openbare weg is toch een wat ander verhaal, dat doen we dan toch liever ergens in Groningen, ver van al die mensen die ons kennen.
Dus dan 'kan' je dat ook niet is dan gerechtvaardigd.

JOJA-Jan.

LET OP!
Op alle tekst op deze pagina is een copyright van toepassing ©
De schrijver is Mr. Jan

Mocht je elders, deze of bijzonder gelijkende teksten, aantreffen, geef het dan aan ons door.
Al onze teksten zijn voorzien van een 'Writingsafe' code waardoor de authenticiteit te achterhalen is, ook na overschrijven of wijzigingen. 
Het is niet toegestaan teksten van deze site over te nemen zonder schriftelijke toestemming.

Deze pagina hoort bij www.joja-sm.nl

 

website hit counters
Cobalamin