Wanneer is sm ook echt sm?

 

 

Hierover zijn heel veel meningen en er zijn zelfs mensen die beweren een reglement te hebben.
Ik wil dit epistel onmiddellijk beginnen met het uitroepen dat NIETS in de sm wereld is vastgelegd aan regels en voorschriften, alles is op basis van persoonlijke smaak en inzichten, de regels maak je als het ware zelf, die mogen nooit uit een boekje komen!

Opmerkingen als; 'dat mag een subje nooit' of 'dat doet een dominant niet', zijn loze kreten die slaan als een tang op een varken. Althans naar mijn gevoel, ik zeg hiermee niet dat mijn mening dus die van jou ook maar moet zijn.
Als je met je (levens) partner ziet aankomen dat er meer gaat komen dan 'recht op en neer' en dat je open gaat staan voor spelletjes die vallen onder de groepsnaam sm, dan wil je al snel dat het een naam en plaats krijgt in je leven.

Vast op bed
Eerst weten velen nog niet wat ze aan het doen zijn, want is het elkaar zo nu en dan vastbinden met een stropdas op bed nu al echt sm? Is een paar tikken met de matteklopper (heel zacht) al een vorm van spanking? En zo zijn er veel meer dingen die voor de mensen die dit toepassen niet direct een plaats kunnen krijgen.
Maar je kunt in de huidige maatschappij haast wel zeggen dat het blinddoeken van je partner, zelfs al doe je het met een sjaal, al onder sm valt want alles hoort nu eenmaal in een vakje.
Soms doen mensen dingen die allang onder de 'verzamelnaam' sm vallen, alleen willen of durven ze het zo niet te noemen omdat het zo beladen en soms 'eng' klinkt.

En wat dan nog?
Soms blijft het bij het zo nu en dan vastbinden op bed of het blinddoeken bij een 'nummertje', maar ook vaak krijgt het een vervolg. Als de stropdassen op den duur vervelend gaan worden komen er soms ineens toch echte boeien uit de postordercatalogus aan het ledikant te hangen. Heel veel mensen blijven op dat punt verder stil staan, ze hebben een blinddoek, een paar boeien en heel voorzichtig hangt er ook een zacht zweepje in de slaapkamer kast, maar verder vinden ze het wel mooi zo, en wat dan nog? Wat je ook heel veel meemaakt is dat er niet echt duidelijk over rollen wordt gesproken, niemand is de dominant en niemand is de onderdanige, dat staat vaak (nog) niet vast.

Regels, regels en nog eens regels

En dat geeft ook helemaal niks, al zullen 'regelgevers' daar beslist totaal anders over denken omdat ze niet voldoen aan hun eisen pakket.
Het is geen regel dat een dominant een onderdanige moet slaan met een zweep.
Het is geen regel dat een dominant een onderdanige vast moet binden.
Het is geen regel dat een dominant een onderdanige moet pijnigen.
Het is geen regel dat een dominant een onderdanige alles moet kunnen laten doen.
Het is geen regel dat een dominant alleen maar mag genieten.
Het is geen regel dat een dominant nooit uit zijn rol mag vallen.
Het is geen regel dat een onderdanige niet uit zijn rol mag vallen.
En ga zo maar door, regels zijn er simpel niet, tenzij je akkoord gaat met een reglement dat 'op maat' is gemaakt met bepaalde afspraken.

Uitzonderingen op regels.
Hoewel er voor het beoefenen van het sm gebeuren geen regels bestaan, zijn deze er wel binnen bepaalde genootschappen.
Als je naar een bijeenkomst of sm party gaat dan zijn daar vaak wel regels opgesteld door de organisatoren. Door daar naar binnen te gaan en te betalen geef je aan dat je deze regels accepteert. Iedereen is vrij om bepaalde (gedrag) regels in te voeren in zijn eigen club of meeting gebouw.
Verder valt hoe jij sm wilt beleven buiten deze regels, tenzij je met je partner(s) afgesproken hebt bepaalde regels op te volgen, maar alweer maak je dan zelf die regels, niet de een of andere dominant elders in de wereld die denkt dan hij het buskruit heeft uitgevonden.
Dus doe wat je samen met je partner leuk en fijn vindt en op je eigen wijze!
Het is een redelijk vaak voorkomend verschijnsel dat een subje de zweepslagen hardop moet meetellen bij de 'afrekening', maar als jij dat niet wilt of vindt passen in je spel dan moet je dat gewoon niet doen.
Dus: SM is een spel zonder regels en grenzen, je maakt ze zelf of gebruikt er een paar die anderen ook hebben, maar uiteindelijk bepaal je zelf hoe je het wilt doen, want het gaat om je zelf en niet om wat een ander denkt dat je moet doen.
Wil je volgens bepaalde voorbeelden leven, zoals bijvoorbeeld als in de film Histore' de 'O' of markies de Sade, dan kun je natuurlijk beslissen dat de daar geldende regels voor jou je levensstijl gaan worden, maar 'moeten' is er niet bij.

JOJA-Jan.

 

LET OP!
Op alle tekst op deze pagina is een copyright van toepassing
De schrijver is Mr. Jan

Mocht je elders, deze of bijzonder gelijkende teksten, aantreffen, geef het dan aan ons door.
Al onze teksten zijn voorzien van een 'Writingsafe' code waardoor de authenticiteit te achterhalen is, ook na overschrijven of wijzigingen. 
Het is niet toegestaan teksten van deze site over te nemen zonder schriftelijke toestemming.

Deze pagina hoort bij www.joja-sm.nl

 

website hit counters
Cobalamin