Seks en sm?
 

 

Seks en SM moet dat samen?

Mensen die aan sm doen worden vaak uit onbegrip door anderen als seksuele perverselingen gezien.
Maar is sm nu wel of niet een seksuele beleving?

Je kunt hier gewoon simpel een ja en nee op zeggen want het kan beide.
Net als seks zonder sm kan, kan sm ook zonder seks.
En ook dit is weer uitsplitsbaar.
Een onderdanige kan door de vernedering enorme seksuele prikkels krijgen.
Een dominant kan bij zijn of haar handelen seksueel opgewonden raken.

Maar het hoeft niet.

Een onderdanige kan geestelijk zo'n orgasme krijgen dat fysiek klaarkomen niet meer nodig is.
Dit gaat ook zo bij de dominant, een geestelijke bevrediging (kick) is soms veel intenser dan 'gewoon' even klaarkomen.
Niet te min kan men heel goed seks met sm combineren, zou niet weten wat er tegen is.

Geen seks maar wel seksuele handelingen?

Een groot misverstand over seks en sm komt ook voor een deel voort uit het feit dat bij de sm beleving nu eenmaal aan elkaar 'gefrunnikt' wordt. Je kunt seks ook heel moeilijk onderverdelen in vakjes, seks is seks in de 'normale' wereld.
Toch is er wel een verschil. Net als een gynaecoloog, huisarts, internist, kapper, tandarts, zit ook iemand die met sm bezig is aan zijn 'slachtoffer'. Maar om dit seks te noemen……
Bij het 'spelen' met elkaar zal niet zelden aan de genitaliën van de sub worden gezeten. Dit is vaak noodzakelijk om pijnprikkels op de juiste wijze te laten ervaren.
Een klemmetje op de tepel, de schaamlippen of op welke andere intieme plaats dan ook is heel gewoon en zal door de doorgewinterde sm-er niet als seksuele handeling, op zich, worden gezien. Ook het gebruik van stimulerende hulpmiddelen zoals vibrators en dildo's zijn heel gewoon en kun je niet zien als een expliciete seksuele handeling met als hoofddoel de seks. Natuurlijk is het wel zo dat je dergelijke handelingen in het 'normale' leven wel moet zien als handelingen die te maken hebben met seks, net als de huisarts die je buiten de praktijk zou gaan betasten, dat mag en kan dan niet. In de sm wereld heb je nu eenmaal te maken met lichamen die je moet bewerken om het punt te bereiken dat beide partijen ( de dom en sub) willen bereiken. Je kunt dus tijdens een sessie aan de geslachtsdelen van je onderdaan prutsen, maar het kan best zijn dat je dat buiten de sm om dit nooit zal doen.
De meeste sm beoefenaars zullen heel goed de dingen los van elkaar zien, seksuele handelingen binnen de sm beleving zijn andere dan in een niet sm beleving.

Maar het kan en mag wel

Heel vaak zie je ook dat na een goeie sessie met name de dominant geen behoefte heeft aan verdere seksuele handelingen, de bevrediging was er reeds in de 'mind' in gedachten, het geestelijk orgasme. Dit geldt weliswaar ook voor de onderdanigen, maar toch zit daar vaak een wat grotere behoefte aan een seksuele prikkel met een hieraan verbonden orgasme. Op zich is dat een pluspunt voor de dominant want wat is er mooier te spelen met die opwinding? De onderdaan neigt er vaak naar om ook seksueel geprikkeld te worden, dat is vrij normaal en ook niet af te keuren. De dominant kan hierin tegemoet komen door de onderdaan steeds te helpen bij het gewenste hoogtepunt in de buurt te komen. Maar een dominant is het de eer te na om het moment van de grote climax te beheersen, dus zal deze telkens op het moment suprème zorgen dat dit net niet plaatsvindt. Een onderdanige moet eerst dit orgasme verdienen!
Natuurlijk zal de een meer seks in het spel stoppen dan de ander, dat is heel verschillend, dat bepaald iedereen voor zich zelf.
En soms is het zelfs wel leuk om de seks daadwerkelijk toe te passen. Zo worden soms onderdanigen 'gedwongen' om met een andere onderdanige erotische dingen te doen. Niet zelden 'moet' een slavin een andere slavin strelen of 'erger'. Ook spelletjes tussen een slavin en een slaaf onder 'dwang' komen vaak voor, wat is er tegen?

En zoals met alles geldt ook in de sm- wereld de gouden regel: alles kan en mag zolang er met alle betrokkenen overeenstemming over is en er niemand beschadigd kan raken, niet lichamelijk, maar ook zeker niet geestelijk!

Dus als een Meester wil dat zijn slavin (of slaaf) hem bevredigd dan is dat geen probleem, mits daar duidelijke afspraken over zijn gemaakt. Dit zelfde geldt natuurlijk ook voor Meesteressen en hun onderdanigen.
Dus seks en sm een noodzaak?
Nee, niet dus, het kan zonder, maar het hoeft niet.
Er zijn zeker mensen die sm beoefenen en elkaar nimmer naakt zien, ook dat kan.
Is trouwens soms ook best een leuk gezicht, een geheel in kleding gehulde en gebondeerde sub.
En in de meeste 'mindplay' spelen komt al helemaal geen fysieke seks voor, daar gaat alles in de geest, het voorspel, de opwinding en de climax, ook dat kan.
Seks mag en kan dus, maar zonder kan en mag net zoveel!


JOJA-Jan


 

LET OP!
Op alle tekst op deze pagina is een copyright van toepassing ©
De schrijver is Mr. Jan
Mocht je elders, deze of bijzonder gelijkende teksten, aantreffen, geef het dan aan ons door.
Al onze teksten zijn voorzien van een 'Writingsafe' code waardoor de authenticiteit te achterhalen is, ook na overschrijven of wijzigingen. 
Het is niet toegestaan teksten van deze site over te nemen zonder schriftelijke toestemming.

Deze pagina hoort bij www.joja-sm.nl

 


website hit counters
Cobalamin