Je wilt maar durft niet


 

Je wilt naar buiten met je gevoel, maar o, wat is dat eng

Veel, zeg maar heel veel, mensen beoefenen sm in huiselijke sfeer. Ze hebben er soms een hele kamer voor ingericht. Ook heb je veel mensen die het moeten doen met stiekem spelen als de kinderen niet thuis zijn, of gewoon omdat ze er niet een echt afgesloten ruimte voor hebben. Een beetje elkaar wat plaagstootjes geven, vastbinden op bed of op de trap, domineren, het kan allemaal in de gemiddelde woning, maar wel beperkt. Maar ook als je wel een kamertje hebt met allerlei speelmogelijkheden kan dit nog in vele gevallen niet alle bevrediging geven die je wenst.
Ik ken iemand (mezelf) die een hele grote kamer had met alle mogelijke attributen op sm gebied. Twintig jaar geleden was dat voor hem en zijn vrouw, die ook sm liefhebber was en is, het ultieme genot. Er kon gespeeld worden wanneer het maar wenselijk was, alles kon en aan niets ontbrak het. Jarenlang hadden ze (we) zo samen heel veel plezier.
Toch blijkt er dan wat te ontbreken, het contact met anderen. Is dat noodzakelijk?
Antwoord is eenvoudig; nee, niet noodzakelijk maar wel mooier.
Na jaren samen spelen en van alles uitproberen komt er een moment dat je iets gaat missen, je weet niet precies wat maar er moet meer zijn. Vanaf het moment dat je voor het eerst andere sm- ers ontmoet gaat er een wereld voor je open, je had jaren ervaring maar ineens voel je je weer leek. Want je hebt veel ervaringen met je eigen partner opgebouwd, dus ook met sm, maar dan blijkt dat anderen het heel anders doen en dat je daar heel veel van kan toepassen in je eigen spel.
Als ik een quote van mezelf mag plaatsen: 'Na zo'n eerste ontmoeting met gelijkgestemden volgden er vele en weldra bleek dat het leven er enorm door werd verrijkt. We speelden met anderen, dat doen we nog steeds graag, en we gingen en gaan vaak naar gelegenheden waar je met gelijkgestemden onder elkaar bent.'

Is sm een teamsport?
Nee dat is het niet maar het kan wel in team verband worden beoefend. Natuurlijk hoef je niet perse met anderen om te gaan, onzin, het is niet noodzakelijk. Mensen zat die het strikt geheim willen houden en het zelfs niet aan de meest intieme vrienden willen vertellen, dus zeker niet aan anderen.
Maar er zijn er ook vele die wel graag hun interesse in het sm gebeuren met anderen willen delen. Voor de een is dat geen probleem, die kijkt even waar een bijeenkomst is en gaat er heen, voor anderen is dat nu juist een te grote stap.

Ik moet nu even spreken vanuit onze JOJA ervaringen, dus het kan zijn dat het op andere meetings heel anders is, maar ik zal uitleggen hoe het gaat op een door ons georganiseerde bijeenkomst.

Een meeting (van JOJA)
Je hebt je na lang aarzelen opgegeven voor een meeting. Wekenlang loop je met het gevoel dat je iets hebt gedaan dat niet mag of iets dat verschrikkelijk eng is en niet bij je past, je voelt je onzeker en denkt niet bij die 'sm kliek' thuis te horen.
En nu komt het mooie van een meeting die wij regelen, het is niet eng en al helemaal geen stoere binkenfestival met doorgewinterde lederbonken die je wel even zullen laten zien hoe het moet. Ja er zijn doorgewinterde sm- ers, dat zeker wel, maar die zijn juist heel begripvol en behulpzaam en in voor een vloeiende kennismaking zonder dwingelandij of eisen.
Als je voor het eerst komt dan zal je merken dat je enorm wordt opgevangen door de 'ouderen' en je krijgt meteen een 'welkomstgevoel'.
Er is niks verplicht (bij JOJA is zelfs geen dresscode) en als je alleen maar met je partner de kat uit de boom wilt kijken is dat prima, een avondje lekker babbelen is soms ook waanzinnig leuk en goed.

Sm is niet alleen maar meteen meppen en met touwen stoeien, sm is ook praten, praten en nog eens praten!

En dat laatste doen we op zo'n meeting dan ook best veel, lekker contacten leggen, elkaar weer eens bijpraten en vooral ideeŽn met elkaar uitwisselen. Voor de een blijft zo'n eerste ontmoeting bij lekker praten en misschien wat plaagstootjes naar de sub, maar voor de ander kan het soms meteen al de eerste keer 'bingo' zijn, die gaat meteen helemaal los en zet 'het' vast.
Naast de meetings, waar dus door velen lekker kan worden gespeeld, is er ook nog zoiets als een party.

Op een party kun je mooi voor de eerste keer naar buiten komen
We kunnen natuurlijk alleen maar spreken over de JOJA Kinky Party, want op andere party's gaat het ongetwijfeld anders.
We hebben deze kinky party's in het leven geroepen om meer mensen kennis te laten maken met ons sm- wereldje. De drempel om eens 'over de schutting te kijken' wilden we lager maken. Op zo'n party is het allemaal heel ongedwongen, je kunt gewoon komen om een avondje muziek te luisteren, een drankje te drinken en al of niet met anderen te praten over sm of wat dan ook. Het mooie van de party is dat je je nergens voor hoeft te generen, iedereen weet wat je voelt en waarvoor je komt. Wil je gewoon lekker uit je bol gaan met een dans en verder niet dan is dat prima. Wil je een 'lekker' spel met je sub neerzetten, ook prima. Mocht de 'zwoelheid' opeens toeslaan dan kun je van alles doen, al of niet half of niet gekleed ineens iets 'vreemds' doen mag dan zomaar. Spontane acties worden aangemoedigd, dus wil je ineens je subje ergens voor straffen of juist belonen, ga je gang!
We hebben gemerkt dat mensen die op de JOJA party waren heel gemakkelijk de stap naar een meeting zetten, ze hebben gezien dat sm- ers uiteindelijk gewone mensen zijn.

Natuurlijk waren dit voorbeelden uit ontmoetingen die via JOJA gaan, maar we zijn niet de enigen die dit doen.

Er zijn regelmatig meetings in ons land, en ook in BelgiŽ en verder.
De stijl waarin deze plaatsvinden kan verschillen, dat maakt het ook vaak wel leuk. Er worden vaak meetings gehouden met een bepaald thema, of met een bepaalde regel of planning. Meetings zijn er in vele vormen en dat is goed. Bij de een zijn er kledingvoorschriften, bij de ander maakt het niet uit.
Soms zijn er speciale slavenavonden, of ontmoetingen met een van te voren vastgelegde gedragscode en noem maar op.
Soms vinden ontmoetingen plaats waarin een bepaald niveau (level) wordt toegepast, kan heel mooi zijn, zeker als je al wat meer ervaren bent.
Maar ook zie je vaak, zoals ik reeds zei, meetings met een bepaald thema. De ene keer is dat bijvoorbeeld body paint de andere keer een bondage avond. En zo zijn er vele thema's te bedenken die al of niet (zijdelinks) met sm te maken hebben.
Het is altijd goed je blik te verruimen, dus als regelmatige meeting bezoeker zul je steeds meer ervaren worden en uiteindelijk behoor je op een gegeven moment tot de 'ouwe stompen'. Waarmee ik zeker niet wil zeggen dat je dan volleert bent, want dat is niemand.

Maar goed, het ging er om of je wel of niet naar 'buiten' wilde komen met je sm beleving, dus die vraag blijft staan.

Ik kan slechts toevoegen aan je twijfel: 'praat eens met anderen over de meetings, laat je niets wijs maken door mensen die er zelf niet heen durven en laat vooroordelen maar weg, we zijn er om elkaar te helpen, niet om je in onzekerheden te laten.'

JOJA-Jan.
 

LET OP!
Op alle tekst op deze pagina is een copyright van toepassing ©
Mocht je elders, deze of bijzonder gelijkende teksten, aantreffen, geef het dan aan ons door.
Al onze teksten zijn voorzien van een 'Writingsafe' code waardoor de authenticiteit te achterhalen is, ook na overschrijven of wijzigingen. 
Het is niet toegestaan teksten van deze site over te nemen zonder schriftelijke toestemming.

Deze pagina hoort bij www.joja-sm.nl

 


website hit counters
Cobalamin