Dominanten die hun regels als juist zien

 

Helaas zijn er in de sm wereld ook mensen te vinden die vinden dat hun beleving de enige juiste is.
Dat iedereen op een andere wijze geniet van onderdelen die onder de verzamelnaam sm of bdsm vallen is duidelijk en zelfs alleen maar mooi te noemen.
Erger gaat het worden als ze anderen hun spel gaan opdringen en zelfs gaan roepen dat ze niet met sm bezig zijn omdat ze het niet doen zoals zij dat willen.
Een uitspraak van een meester: 'Ik bepaal wanneer ik het spel stop, daar heeft mijn subje niets over te vertellen. Mensen die het woord genade of stop accepteren van een subje zijn niet dominant genoeg.'
Zelf ga ik hier een beetje verdrietig van worden, maar achÖmijn subje heeft gelukkig mij.
Als een subje bepaalde dingen niet kan wordt dat door sommige dominanten als een waardeloos iets gezien en is wat hen betreft het betreffende slavinnetje onbruikbaar, die moet maar gaan stofzuigen of zo.
Ook zijn er dominanten die dingen doen bij subjes die ze niet willen, maar de dominant doet ze toch omdat hij of zij nu eenmaal plezier wil hebben.
Hierbij vergeet men dus dat sm plezier voor twee of meer moet zijn.
Nee plezier is al een woord dat je in de ogen van sommigen niet mag gebruiken want sm is een serieuze zaak waarbij een zeer strenge tuchtiging zonder meelij of begrip dient plaats te vinden.
Natuurlijk mag en moet je soms afspraken maken met je sub over een te volgen trace, daar is niks mis mee. Als je dan als subje bijvoorbeeld na heel goed nadenken je in zo'n avontuur stort, dan moet je er ook voor gaan. Maar dan heb je gekozen en dan ben je vrijwillig een verplichting ten opzichte van je dominant aangegaan.
Neem bijvoorbeeld het verhaal van 'O', daar zit een mooie lijn in die film (avontuur), als je die lijn mooi vindt en hem graag wilt overnemen dan is daar niks op tegen. Ben je met je sub of andersom met je dominant overeengekomen dat je die lijn of levensstijl wilt volgen dan ga je er ook voor en dan kun je ook roepen dat er regels zijn.
Maar helaas, zelfs in deze groep 'O' aanhangers zitten soms mensen die vinden dat alles wat niet met 'O' te maken heeft ook geen sm is. Gelukkig zijn de meeste opvolgers van 'O' wel leuk bezig zonder opdringerig te zijn.
Dus luister naar je eigen ingevingen, doe wat je denkt te moeten doen en luister slechts naar je spelpartner, dat is belangrijk!
Natuurlijk is het goed om ook naar anderen te kijken of te luisteren, daar kun je wat van leren. Maar wat je wel of niet meepakt van anderen bepaal je zelf, niet die anderen.
Laat je niet imponeren of wegjagen
Soms gaan mensen zo ver dat ze je de grond in boren omdat je niet aan het door hen gewenste profiel voldoet.
Ik heb het wel meegemaakt dat er op chatboxen mensen totaal werden neergesabeld omdat ze andere ideeŽn hadden dan men wenste. Op die chatboxen gelden soms ook wel protocollen, die zijn vaak vanzelf ontstaan en daar kun je wel of niet in meegaan.
Feit is wel dat je beter een beetje kunt proberen je aan te passen in zo'n box omdat het vaak verwarrend kan gaan werken als je daar probeert de 'huisstijl' te doorbreken, dat werkt niet.
De 'koning der sm' bestaat niet dus kan er nooit iemand zijn die jou of een ander kan gaan vertellen hoe je het MOET doen, adviseren kan natuurlijk wel.
Iemand die alle andere vormen van sm afkeurt die niet met zijn beleving strookt is niet goed bezig en ondermijnen zelfs de kans dat sm ooit nog eens wordt gezien als iets moois en liefdevols, want liefde mag in sm best, daar gaat het toch eigenlijk ook een beetje om?


JOJA-Jan
 

LET OP!
Op alle tekst op deze pagina is een copyright van toepassing ©
Mocht je elders, deze of bijzonder gelijkende teksten, aantreffen, geef het dan aan ons door.
Al onze teksten zijn voorzien van een 'Writingsafe' code waardoor de authenticiteit te achterhalen is, ook na overschrijven of wijzigingen. 
Het is niet toegestaan teksten van deze site over te nemen zonder schriftelijke toestemming.

Deze pagina hoort bij www.joja-sm.nl

 


website hit counters
Cobalamin