Ben je slavin of subje?

 


 

Ben je slavin (slaaf) of sub?

Er bestaan heel veel meningen over wat nu een slavin is en wat een sub.
In principe zitten er veel gelijke elementen in en in oorsprong was er geen verschil.
Die verschillen zijn gemaakt door mensen die graag de één of juist de andere benaming wilden gebruiken en daar een passend gedrag bij creëerden.

De afkorting sub, van het Engelse woord submissive, betekend in de sm wereld onderdanige, maar de werkelijke betekenis is eigenlijk deel van of naast staand.

Zowel een slavin als een sub heeft onderdanige gevoelens, anders zou het niet werken.
Toch zien velen een slavin als iemand die altijd slavin is, dus de hele dag door. Deze slavin, of slaaf natuurlijk, wil gewoon immer de onderdanige zijn die alle opdrachten feilloos voor haar of zijn dominant (sadist) uitvoert.

De sub wil echter alleen maar tijdens een sm sessie zijn of haar rol spelen, althans dat is de mening van velen die zochten naar een omschrijving. Maar of het waar is hangt van de mening van de betrokkenen af, het is geen wetgeving. Ook wordt wel beweerd dat een slavin thuishoort in een Gorean lifestyle, waarbij 24/7 dan het uitgangspunt is. De slavin kan nooit buiten sm en is steeds gedienstig ten aanzien van de dominant. Toch komen we dan weer bij de subs die tevens deze wensen (kunnen) hebben. Er zijn legio subs die 24/7 zouden willen (en het deels ook hebben).

Dus elke keer als je probeert een onderscheid te maken tussen een sub en slavin loopt je vast op parallellen of tegenstrijdigheden.
De grootste groep sm beoefenaars, vooral de mensen die al wat langer meedraaien, kennen vaak niet eens het verschil, simpel omdat het iets van de laatste jaren is.
De één vindt slavin leuk klinken en de ander subje, daar blijft het vaak ook hangen want het zal de meeste een zorg zijn hoe het 'beestje' heet, als het maar doet wat er gezegd word.

Ik zou graag een waterdichte definitie geven van wat de betekenissen inhouden, maar dan is dat slechts de mening van één dominant en dus niet representatief voor alle sm liefhebbers.

Je kunt ook stellen dat een slavin graag opdrachten met een grote moeilijkheidsfactor uitvoert, naakt bedienen, ook de gasten en soms zelfs op publieke plaatsen, anderen behagen, op commando seksuele handelingen verrichten en meer van dit soort opdrachten. Na het maken van fouten volgt dan onherroepelijk de straf, zweep, plak, cane enz…

De sub is meer door de dominant te gebruiken als speeltje, ze hoeft niet persé een fout te maken om zondermeer als martelobject te worden gebruikt. Een sub (zo zeggen sommigen) is eigendom van slechts één dominant en kan niet zomaar worden 'uitgeleend'.
 

Nog een 'mening':

De sub geniet er van om sub te zijn en kan daar opgewonden van raken zolang het gaat zoals zij wenst.
De slavin zal ook tegen haar zin dingen doen die ze echt niet wilde.
 

Het zijn allemaal aanwijzingen en meningen die van dom tot dom en van sub tot slaaf verschillen. Net als de regel over wat wel of niet kan binnen sm, is ook wat wel of niet een sub of slaaf is afhankelijk van wat men er aan vastknoopt.

Daarbij komt nog dat als de dom van mening is dat zijn onderdanige een slavin is dan is dat ook zo, gewoon omdat de dom dat wil……..en niet omdat het ergens is voorgeschreven.

Mr. Jan
(Dominant van sub, slavin jo)
 

LET OP!
Op alle tekst op deze pagina is een copyright van toepassing ©
Mocht je elders, deze of bijzonder gelijkende teksten, aantreffen, geef het dan aan ons door.
Al onze teksten zijn voorzien van een 'Writingsafe' code waardoor de authenticiteit te achterhalen is, ook na overschrijven of wijzigingen. 
Het is niet toegestaan teksten van deze site over te nemen zonder schriftelijke toestemming.

Deze pagina hoort bij www.joja-sm.nl

 

website hit counters
Cobalamin